Krunić nije htio otkriti karte pred Finsku: To nije ok...

Bh. reprezentativac i veznjak Milana

Krunić nije htio otkriti karte pred Finsku: To nije ok...

Bh. reprezentativac Rade Krunić iznio je svoje razmišljanje pred narednu utakmicu koja očekuje naš državni tim, a ona se igra u subotu u Zenici protiv Finske. 

Fudbaler Milana kaže kako je atmosfera u reprezentaciji dobra, ali nije želio otkrivati karte pred utakmicu s Finskom kada je u pitanju taktika našeg selektora.

"Atmosfera je naravno odlična kao i uvijek. Imamo dosta vremena da se pripreimom za utamicu koja nam je veoma bitna, jer više nemamo pravo da izgubimo. Znamo šta nas čeka, moramo odigrati naš najbolji fudbal i pokušati da pobijedimo. Šef je također svjestan svega i pripremio nas je na to da će Finci vjerovatno igrati malo defanzivniji fudbal nego inače. Imamo još nekoliko dana da se spremimo i učinimo stanje na tabeli ponovo neizvjesnim".

Hoće li nešto biti drugačije u postavci utakmice u odnosu na prvi meč koji smo izgubili u gostima od Finske?

"Pa, mislim da to nije ok da izlažemo naše karte. Ja lično nisam bio na prvoj utakmici, ali ono što sam mogao da vidim je da su u jednoj utakmici bukvalno bile dvije utakmice. U prvom poluvremenu smo igrali odlično i diktirali tempo igre, a u drugom smo poslije prvog gola nekako potonuli i oni su imali inicjativu i dosta šansi za gol. Pričali smo sa šefom, znamo kako treba da igramo, ali mislim da to trebamo sačuvati za sebe i pokazati u subotu".

O povredi Džeke:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Džeko i Pjanić su naši najbolji igrači i mnogo zavisimo o njima. Naravno da će nam Edin nedostajati, ali mislim da imamo igrače koji možda jedva čekaju priliku da zaigraju i da se dokažu. Nadam se da će iskoristiti priliku i da će ga zamijeniti na pravi način. Edin će nam nedostajati, ali se nadam da će Pjanić iskoristiti svoje liderske vještine koje sigurno ima i da ćemo tako skupa učiniti da se izostanak Edina što manje osjeti", kazao je fudbaler Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti