Gojak: Zaslužujemo bolju poziciju nego gdje smo trenutno, ali sve se da ispraviti

Bh. reprezentativac pred meč s Finskom

Gojak: Zaslužujemo bolju poziciju nego gdje smo trenutno, ali sve se da ispraviti

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu igra u Zenici protiv Finske meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi su se okupili u Trening centru NSBiH u ponedjeljak i već su odradili dva treninga. Pred današnji trening prisutnim novinarima objavio se i veznjak zagrebačkog Dinama, Amer Gojak.

Gojak je pred utakmice protiv Finske i Grčke poručio da je naš tim analizirao prvi tim protiv Finske kada smo poraženi sa 2:0, te da su spremni za okršaj u Zenici.

"Dosta smo analizirali Fince i vidjeli smo gdje smo griješili u prvom meču. Nadam se da sada u ovoj utakmici nećemo ponoviti te greške i da ćemo ići zajedno do pobjede", rekao je Gojak i osvrnuo se na zalaganje u prethodnim mečevima.

"Ne bih rekao da je falilo zalaganje jer je svaki igrač dao maksimum. Nedostajao je faktor sreće jer smo u puno mečeva dobro igrali, ali je izostao rezultat. Zaslužujemo bolju poziciju nego što smo sada, ali sve se da ispraviti. Imamo ove dvije utakmice i treba ići meč po meč. Najvažnija je ova u subotu jer s pobjedom dolazimo do samopouzdanja, a tek nakon toga možemo razmišljati o Grčkoj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Što se tiče odbrane mislim da svih 11 igrača treba da brani gol i da napada. Zajedničkim snagama možemo jedino do pobjede i nikako drugačije.

Top Komentari

forza_juve
Ako ste zasluzili sta se desilo??? Sudija pokrao, nije trava pokosena, hladno bilo u Finskoj, umor protiv Armenije koja je par dana prije duela igrala sa Italijom i sa igracem manje. Da ste zasluzili vala i niste
5 0
prase
Bošnjo mošnjo
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi