Trener Fenerbahčea nakon pobjede biranim riječima govorio o debiju Krunića

Bio je jako zadovoljan

Trener Fenerbahčea nakon pobjede biranim riječima govorio o debiju Krunića

Esmer Oštraković

Fudbaleri Fenerbahčea ostvarili su ubjedljivu pobjedu protiv Adanaspora u okviru Kupa Turske, a utakmica je završena sa 6:0.

Već nakon prvog dijela bilo je 2:0, a u timu Fenera nije bilo našeg Edina Džeke koji je sa klupe odgledao meč i konačno imao priliku da odmori.

Najbolji igrač na utakmici bio je Barshuayi koji je postigao čak četiri gola za Fenerbahče.

Na ovom susretu za Fenerbahče debitovao je i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Rade Krunić.

Odigrao je Krunić cijelu utakmicu, a zadovoljan je njegovom igrom bio Ismail Kartal, trener Fenerbahčea.

Oglasi

"Odigrao je dobru utakmicu. Iako mu je ovo bio prvi susret u našem dresu bio je dobar. Stigao je iz Milana i zna šta da radi na terenu. Radi se o iskusnom igraču.

"Željeli smo ga. Počeo je na poziciji zadnjeg veznog, a nakon toga je prešao na štopera gdje je odigrao zaista sjajno", rekao je Kartal.

Lincoln je doveo domaće u vodstvo u 28. minuti, da bi na 2:0 povisio Batshuayi u 39. minuti,

Isti igrač je povisio na 3:0 u 50. minuti, a onda upisao hat trick u 68. minuti. Jasno je da su gosti čekali samo kraj, no Fener nije stajao.

Bili su silno motivisani, a u 71. minuti ponovo Batshuayi, četvrti put na ovom meču.

Pred sami kraj konačnih 6:0 postavlja Yandas.

Fener je tako potvrdio sjajnu formu, nadigrao večerašnjeg rivala u pravom smislu te riječi, te prošao dalje u Kupu, a u prvenstvu nastavlja utrku za prvaka sa Galatasarayom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi