Fener predstavio Krunića, ali objavom razočarao bh. klub

Sa Džekom će se boriti za prvaka

Fener predstavio Krunića, ali objavom razočarao bh. klub

S. Mlaćo

Sapunica je završena, bh. reprezentativac Rade Krunić od večeras je i zvanično u turskom Fenerbahceu.

Krunić će se tako priključiti kapitenu naše nogometne reprezentacije i pokušati osvojiti titulu prvaka, a glavni rival im je Galatasaray koji također igra sjajno ove sezone.

Danima se već pisalo o odlasku Krunića iz Milana, spominjala se i Saudijska Arabija kao nova destinacija, no jasno je da je i on sam želio transfer u Tursku.

Već odavno se pisalo o tome koliko će Fener platiti obeštećenje Milanu, no turski klub sada je potvrdio da obeštećenja nema. Naime, Krunić je stigao na posudbu, ali postoji mogućnost da turski klub na kraju sezone otkupi njegov ugovor.

Tako će praznih džepova ostati u članu Prve lige RS Sutjesci iz Foče gdje su se sigurno 'posebno' spremali za ovaj trenutak, ali vjerovali su da će se desiti transfer, a ne posudba dva kluba.

Oglasi

Ipak, sada kada se radi o posudbi, novca "nema u igri", a radilo se i iznosu od 135.000 eura. Ukupan transfer planiran je bio planiran oko 4 do 4,5 miliona eura.

Na kraju su klubovi pronašli drugo rješenje, te tako uskratili i bh. klub jake finansijske injekcije.

"Naš klub nastavlja sa svojim naporima da ojača naš profesionalni fudbalski A tim tokom prelaznog perioda;

Postigao je dogovor sa vezistom Radetom Krunićem i njegovim klubom Milanom. Igraču, kojeg smo potpisali u naše boje na pozajmicu sa mogućnošću otkupa, želimo dobrodošlicu u našu porodicu", naveli su iz Fenera putem zvanične stranice.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Krunić će uskoro upisati i debi, a sigurno je dobra stvar za njega što će u svlačionici imati Džeku, ali i Dušana Tadića, te Dominika Livakovića. Nedavno je u Fener stigao i italijanski stoper Leonardo Bonucci koji se dobro poznaje sa Džekom, koji ga je odmah i dočekao pri dolasku u Tursku.

Dugogodišnji su rivali bili u Seriji A, ali sada imaju zajednički cilj - titula prvaka.

Top Komentari

Kako lijepa zastava, Ova desno
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi