Rendulić: Nećemo povlačiti paralele sa utakmicom iz Konjica

Zrinjski je ponovo apsolutni favorit

Rendulić: Nećemo povlačiti paralele sa utakmicom iz Konjica

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević
HŠK Zrinjski će nove bodove tražiti protiv Igmana iz Konjica.

Ova dva tima igrala su i proteklog vikenda, Plemići su slavili sigurnu pobjedu, a opet su veliki favoriti.

“Ne treba povlačiiti paralele sa utakmicom u Konjicu. Oni su bili bez dva-tri standardna igrača, oni će se vratiti i sigurno će biti veća mobilizacija kod njih s obzirom na trenutno stanje na tabeli. Očekuje nas teška utakmica, nisu oni bezazlena momčad. Imaju odličnih igrača, visoki su i mogu napraviti problem iz prekida“, rekao je šef struke Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Kazao je Rendulić da je problem sa povredom imao Tičinović, no da vjeruje da će i on biti spreman.

Prokomentarisao je raspored svog tima.

“Ta bergerova tabela je neću reći čudna, ali mi smo prvi i otvaramo sa zadnjim, a onda igramo teške utakmice. Tako je, kako je. O tome ćemo razmišljati kad dođe vrijeme za to. Prvi ispit je sutrašnja utakmica“.

Oglasi

U polufinalu Kupa su Plemići i tu će pokušati do trofeja. Tu su još Velež, Željezničar i Tuzla City.

“Sva tri protivnika su vrijedna pažnje i mi ih respektujemo. Vidjet ćemo šta će donijeti kuglice. Mi želimo trofej, ko god da bude rival, moraš dobiti utakmicu“.

Kazao je da teren u Čitluku gdje njegov tim igra nije idelan i da je npr. lošiji od onog u Konjicu gdje je Zrinjski igrao prošli meč.

Kiš se pokazao kao veliko pojačanje, Bilbija rešeta mreže. Da li je moguće da zajedno startaju?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Ukoliko budu igrali zajedno, Bilbija bi bio špic, a Kiš iza. Njemu to odgovara, ima nos za gol. To je igrao u karijeri“.

Pohvalio je Upravu i produženje ugovora sa Magdićem, Barišićem i Tičinovićem.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi