Zrinjski bez problema izborio plasman u polufinale Kupa BiH
FOTO: HŠK Zrinjski/facebook

Rutinski odradili i revanš protiv Radnika

Zrinjski bez problema izborio plasman u polufinale Kupa BiH

H. Zilić

Fudbaleri Zrinjskog bez većih problema rutinskom igrom izborili su plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. U revanšu su također bili bolji od Radnika iz Bijeljine rezultatom 2:0. Prvi susret u Bijeljini završen je trijumfom Plemića 1:3.

Obzirom na rezultat iz prvog meča Krunoslav Rendulić je danas miksao sastav Zrinjskog.

Plemići imaju širok roster pa se to nije puno odrazilo na terenu. Gledali smo jednu laganu predstavu koja je od prve minute išla u jendom smjeru, a to je da Zrinjski što lakše privede ovaj meč kraju.

U prvih 20 minuta susreta u Čitluku nismo vidjeli puno uzbuđenja, a onda je Zrinjski imao dvije dobre prilike preko Stanića, ostalo je 0:0. U 30. minuti zaprijetio je Jukić, ali odbrana gostiju bila je sigruna.

Ipak, da se na odmor ne ode sa 0:0 pobrinuo se Kiš koji je u 45. minuti sjajnu akciju Zrinjskog krunisao pogotkom za 1:0 i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak duel Zrinjski otvara ofanzivnije. U 48. minuti nakon kornera Kiš sa dva metra glavom ne pogađa mrežu gostiju. Malo potom još jedna velika prilika, ovaj put za Ilinkovića ali brani Lakić.

Oglasi

U 65. minuti tri prilike u jednom napadu za Zrinjski. Prvo Lakić brani Kišu, onda je Memijin udarac izblokiran, a potom Ilinković sa pet metara šutira pored gola.

Drugi gol je visio u zraku i to se desilo u 73. minuti. Dobru akciju Zrinjskog završio je Ivančić preciznim udarcem sa deset metara za 2:0.

Do kraja meča izdvajamo još jednu prilik za Jukića, ostalo je konačnih 2:0

Kup BiH, četvrtinale, revanš:

ZRINJSKI - RADNIK BIJELJINA 1:0 (Kiš 45', Ivančić 73')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zrinjski: Topić, Barišić, Jukić, Zlomislić, Kiš, Bekić, Stanić, Ilinković, Memija, Magdić, Mandić.

Radnik Bijeljina: Lakić, Jokić, Paranos, Došlo, Matković, Vasić, Marković, Rašević, Perišić, Gavrić, Milošević.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
a šta ste drugo očekivali?
4 0
Adrian
Ne zna ni Zrinjski kad je zadnji put igro polu finale.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi