"Utakmica je od početka bila jednosmjerna ulica, došli smo ovdje kao da se igra jedan meč"

Rendulić i Bošnjaković nakon meča

"Utakmica je od početka bila jednosmjerna ulica, došli smo ovdje kao da se igra jedan meč"

Endin Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog danas su u gostima ubjedljivo pobijedili Tuzla City u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Mostarski klub je pokazao danas zbog čega je ušao s ulogom favorita u ovaj dvomeč, te je bez većih problema na Tušnju pobijedio sa 3:0.

U ovoj utakmici pitanje pobjednika čini se da je bilo riješeno nakon svega deset minuta kada je Zrinjski već imao prednost od 2:0.

Gosti su poveli u osmoj minuti golom Kerima Memije, dok je samo dvije minute kasnije pogodak za 2:0 postigao Nemanja Bilbija.

Konačan udarac Zrinjski je ekipi Tuzla Cityja zadao u finišu prvog poluvremena kada je Bilbija golom iz penala povisio na 3:0. Igrači domaće ekipe tražili su da se penal poništi jer su smatrali da je napadač Zrinjskog dva puta udario loptu prije nego što je ušla u mrežu, ali sudija Irfan Peljto nije tako mislio.

U drugom poluvremenu Tuzla City je pokušao da ublaži poraz i zadrži barem kakve-takve šanse pred revanš, ali se rezultat nije mijenjao i Zrinjski je na kraju uspio da pobijedi sa 3:0.

Oglasi

Nakon meča svoje utiske otkrila su oba trenera. Trener pobjedničkog tima Krunoslav Rendulić mogao je biti zadovoljan rezultatom iz današnjeg meča i igrom svoje ekipe, a posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme.

"Utakmica je od početka bila jednosmjerna ulica, došli smo tu kao da se igra jedan meč i dali smo do znanja da želimo pobijediti. Nije gotovo, još jedan meč nas čeka kući gdje moramo biti maksimalno ozbiljni i završiti posao", rekao Rendulić koji se osvrnuo i na meč protiv Borca koji Zrinjski već za vikend čeka u prvenstvu.

"Prvo se moramo odmoriti i regenerirati. Imamo problema, neke izmjene smo napraivli silom prilika. Moramo se zbrojiti, dobro osvježiti u ova tri dana i onda u Banja Luci pružiti dobru igru i naravno da je naš cilj da pobijedimo".

S druge strane, trener domaćeg tima Milenko Bošnjaković nije mogao biti zadovoljan, te je poručio da je bio svjestan da je meč završen već u prvom poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Iz tri greške tri gola, utakmica je završena u prvom poluvremenu. Pokušavali smo, borili se i naletjeli smo na Zrinjski koji je u formi. Momcima ne zamjeram puno, mi imamo svoje probleme u prvenstvu i pokušat ćemo da ispunimo svoje cilje. Vrlo teška situacija, ali nećemo se predati do zadnje utakmice. Osjeti se kod momaka taj strah od poraza, psihologija je čudo, ali pokušamo da ih dignemo i damo podršku", poručio je Bošnjaković.

Revanš meč Zrinjskog i Tuzla Cityja igrat će se 19. aprila, ali čini se da je jedan putnik u finale već poznat.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Dobar strucnjak ovaj Bosnjakovic. Dje su ga nasli?
2 0
Kad Milenko počne pričati bajke i uvlakuše.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi