Krupa cilja Premijer ligu

Žele u društvo najboljih

Krupa cilja Premijer ligu

Fudbaleri Krupe u proljećni dio prvenstva ulaze sa velikim ambicijama. Ekipa iz Banjaluke trenutno se nalazi na 2. mjestu Prve lige RS sa tri boda zaostatka za prvoplasiranim sastavom Mladosti iz Velike Obarske, a u nastavku prvenstva pokušaće da dođe do šampionske titule, a samim tim i do ulaska u Premijer ligu BiH.

Banjalučani su ozbiljno shvatili svoj zadatak, te su zimsku pauzu iskoristili na najbolji način kako bi što spremniji dočekali drugi dio sezone.

Prvi ciklus priprema obavili su u Krupi na Vrbasu, gdje su u četiri utakmice zabilježili tri ubjedljive pobjede i jedan remi. Krupa je u tom periodu bila bolja od Karanovca rezultatom 9:0, potom je pala ekipa Omarske (8:0), da bi u posljednjoj provjeri savladali tim Slobode iz Mrkonjić Grada (6:0). Jedini neriješen ishod upisali su u prvoj pripremnoj utakmici protiv sastava Rudara iz Prijedora (2:2).

Drugi dio priprema Krupa je odradila u Novom Sadu protiv nešto kvalitetnijih protivnika. Tokom dvosedmičnog rada banjalučki tim je odigrao četiri kontrolne utakmice.

U prvom okršaju Krupa je odigrala bez golova sa ekipom Bačke, a potom je i duel sa ČSK Pivarom završio bez pobjednika (2:2). U narednom meču Banjalučani su upisali pobjedu protiv Proletera (4:3), a za kraj je pao i Omladinac Novi Banovci (4:O).

U drugi dio sezone Krupa ulazi sa nešto izmjenjenim sastavom. Ekipu su napustili Stefan Tomaš, Nikola Đukarić, Dragoslav Vučić, Uroš Stamenković i Dejan Skopljak, dok su Andreja Dojčinović, Nemanja Marković, Elvir Koljić, Dejan Gavrić i Uroš Mirković nova pojačanja Banjalučana.

Nakon što je definitivno kompletiran tim za nastavak prvenstva, trener Slobodan Starčević će moći da računa na sljedeće igrače:

GOLMANI: Jovan Kutić, Mladen Ilić

ODBRANA: Dragan Vuković, Vladimir Tučić, Dušan Mijić, Stojan Maksimović, Nemanja Damjanović, Nemanja Marković, Aleksandar Vukotić, Vladimir Ilić

VEZNI: Srđan Malinović, Draško Lolić, Nebojša Stjepanović, Andreja Dojčinović, Želimir Đukarić, Nikola Dujaković, Miljan Ljubenović, Uroš Mirković, Slobodan Milanović, Zoran Šamara

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

NAPADAČI: Elvir Koljić, Stefan Stojanov, Marko Mazalica, Dejan Gavrić, Obren Cvijanović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi