Krupa deklasirala Zvijezdu i došla na korak od finala Kupa

Gosti slavili sa 4:0

Krupa deklasirala Zvijezdu i došla na korak od finala Kupa

Endin Čaušević

Fudbaleri Krupe danas su na gostovanju sa ubjedljivih 4:0 savladali Zvijezdu 09 u Etno selu Stanišići u okviru prve utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Krupa je pitanje pobjednika u ovom meču riješila na samom startu utakmice. Gosti su već u šestoj minuti poveli sa 1:0 kada je nakon sjajnoj centaršuta Nikodijevića mrežu Zvijezde 09 zatresao Nusmir Fajić.

Samo četiri minute kasnije bilo je 0:2. Igrači Krupe odigrali su sjajnu akciju koju je na kraju svojim drugim golom krunisao Fajić. Krupa je u 13. minuti imala novu šansu, no ovaj put Lakić je zaustavio pokušaj Dujakovića.

Zvijezda je mogla smanjiti u 23. minuti, ali je pokušaj Govedarice otišao pored gola. Sedam minuta kasnije domaći su imali odličnu kontru, Govedarica je uposlio Mahmutovića koji nažalost domaćih navijača šutira pored gola.

Kazna za ove promašaje stigla je samo četiri minute kasnije, a na sceni ponovo je bio Nusmir Fajić koji je upisao hat-trick. U samom finišu prvog poluvremena gosti su postigli i četvrti gol, a ovaj put u listru strijalac upisao se Mirosavljević.

U drugom poluvremenu Zvijezda je mnogo bolje igrala nego u prvom poluvremenu. Domaći su imali nekoliko solidnih prilika i pokušali su na sve načine da ublaže poraz, ali se rezultat nije mijenjao i ostalo je 4:0 za Krupu.

Izabranici Slobodana Starčevića su već jednom nogom u finalu Kupa Bosne i Hercegovine gdje će igrati protiv boljeg iz duela Željezničar - Sloboda.

Kup BiH, polufinale:

Zvijezda 09 - Krupa 0:4 (Fajić 6', 10', 34', Mirosavljević 45')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zvijezda 09: Lakić, Babić, Bajić, Mahmutović, Karjišnik, Huseinbašić, Zlatković, Mazić, Makarić, Tripković, Govedarica. Klupa: Mijović, Guzijan, Dojčinović, Stanić, Asentić, Tojčić, Filipović.

Krupa: Fejzić, Maksimović, Ljubenović, Dujaković, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević, Balabanović, Aleksić, Fajić, Marjanović. Klupa: Kurić, Redžić, Makitan, Lukić, Glamočić, Banović, Šamara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi