Krupa hita ka Premijer ligi, Lukić zabio četiri gola za 27 minuta

Prva liga RS

Krupa hita ka Premijer ligi, Lukić zabio četiri gola za 27 minuta

E. Škorić

U subotu su odigrani mečevi 11. kola Prve lige Republike Srpske.

Vodeća Krupa stigla je do devete pobjede i ima samo jedan remi nakon 10 odigranih mečeva.

Bivši premijerligaš ozbiljno je namjerio da se vrati već ove sezone u elitni rang, a danas mu je 4:0 pobjedu nad Jedinstvom iz Brčkog osigurao Lukić koji je u prvih 27 minuta zabio čak četiri gola.

Podrinje je pogocima Molerovića i Došle u Janji savladalo Modriču s 2:0, dok je Rudar golovia Savanovića i Pekije s 2:1 pobijedio Slaviju, koja je utješni gol postigla preko Blagojevića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Jedine bodove od gostiju osvojila je Kozara, koja je s 2:1 u Derventi savladala Tekstilac. Glišić i Lolić bili su strijelci uza goste, Stupar za domaće.

Krupa je lider sa 28 bodova, Rudar ima 23, Kozara 17, Podrinje 12, pa slijede Modriča i Slavija sap o 10, Željezničar Banjaluka ima osam, koliko i Tekstilac, a Jedinstvo sedam. Sloga Gornje Crnjelovo je istupila iz takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti