Palić: Prva liga RS nije toliko laka kako mnogi misle

Krupa vodeća na tabeli

Palić: Prva liga RS nije toliko laka kako mnogi misle

A. Čaušević

Krupa je prvi kandidat za povratak u Premijer ligu iz Prve lige RS. Potvrđeno je to i u derbiju šestog kola. 

U Prijedoru su snage odmjerili Rudar Prijedor i Krupa, gosti su slavili sa 1:2 te sada imaju 16 bodova, tri više od svog najvećeg konkurenta za plasman u viši rang.

Kompletan susret za goste odigrao je i Kerim Palić koji je u razgovoru za SportSport.ba kazao da je utakmica bila izuzetno teška kako fizički tako i psihički.

"Utakmica je bila teška kako psihički tako i fizički. Obje ekipe su dokazale zašto se tu trenutno nalaze. Svakako veoma važna utakmica kako za nas tako za njih u kojoj smo mi na kraju zasluženo slavili i dobili tu bodovnu i psihičku prednost te naravno zadržali kontinuitet pobjeda što je veoma važno, ali prvenstvo je tek počelo tako da do kraja ima još mnogo utakmica", rekao je Palić.

Ovaj 22-godišnjak koji može pokrivati više pozicija na terenu je zadovoljan svojim partijama na početku sezone.

"Prezadovoljan sam svojim igrama na startu sezone, ali svakako u tome veliki doprinos ima novi šef Zoran Marić zajedno sa svojim stručnim štabom i naravno moji saigrači."

Palić je prošle sezone s Krupom igrao Premijer ligu koja je prema njegovom mišljenju kvalitenija od Prve lige RS, ali ni entitetsko takmičenje nije za potcijeniti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Što se tiče kvalitete svakako da je velika razlika, ali naravno i infrastruktura je mnogo bolja u Premijer ligi što doprinosi kvalitetnijem fudbalu, ali ni Prva liga RS nije tako laka kako kažu. U svakoj ekipi ima par igrača koji mogu igrati Premijer Ligu", kazao je Palić.

Palić je u dosadašnjem dijelu sezone upisao šest nastupa i postigao jedan gola. Trener Marić ga je uglavnom koristio u veznom redu, ali posljednja dva susreta je zbog određenih izostanaka igrao na desnom beku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi