Krupa i Borac potpisali izuzetno važan ugovor

Lokalni rivali

Krupa i Borac potpisali izuzetno važan ugovor

A. Čaušević

Od sljedeće godine Krupa i Borac će igrati lokalni derbi u Premijer ligi BiH. 

Nakon jednogodišnje pauze Krupa je ekspresno izborila povratak u Premijer ligu, a gorući problem za klub iz kanjona Vrbasa predstavlja infrastruktura.

Kako stadion Krupe ne ispunjava uslove za Premijer ligu postavljalo se pitanje gdje će ovaj tim igrati svoje domaće susrete u bh. eliti.

Kao jedna od opcija već duže vrijeme se spominje i Gradski stadion u Banja Luci. S tim u vezi, Borac i Krupa su potpisali izuzetno važan ugovor.

Naime, Borac i Krupa su postigli dogovor da oba kluba mogu igrati na Gradskom stadionu ukoliko za tim bude potrebe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa će u narednom periodu nastojati da obezbijedi sredstva za promjenu podloge na svom stadionu, dok će izgradnja reflektora sačekati još neko vrijeme pošto postoji mogućnost da rasvjeta na stadionu ne bude uslovo za igranje utakmica.

Ukoliko u kanjonu Vrbasa ne uspiju riješiti infrastrukturne probleme, onda će naredne sezone svoje domaće utakmice igrati u Banja Luci.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Cudno. Tim iz Banjaluke ce igrati u Banjaluci.
8 2
rodjak
bice zanimljivo ove godine gledati sukob "Mamurnih Pandi" i "Vukova" sa Otoke,gorit ce zemlja ;)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi