Ilić: Mnogo teže je ponoviti uspjeh, ali potpuno spremni ulazimo u drugi dio sezone
ARHIVA - Ilić daje savjete igračima tokom meča Sarajevo - Krupa

Krupa brani naslov

Ilić: Mnogo teže je ponoviti uspjeh, ali potpuno spremni ulazimo u drugi dio sezone

A. Beganović

Utakmicama Radnik - Famos (1:0), te Željezničar Sport Team - Laktaši (2:0) počeo je drugi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske. Prošlogodišnji šampion, Krupa, glavni je favorit za osvajanje naslova. Glavni rivali ekipi iz Kanjona Tijesno su Sloboda Novi Grad, Laktaši i Zvijezda 09.

Utakmicama Radnik - Famos (1:0), te Željezničar Sport Team - Laktaši (2:0) počeo je drugi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Nakon prvog dijela sezone na čelu tabele nalazi se Krupa koja na svom kontu ima 46 osovjenih bodova. Izabranici mladog bosanskohercegovačkog stručnjaka Vladimira Ilića imali su učinak od 15 pobjeda , jednog poraza i jednog remija i svom prvom pratiocu Slobodi iz Novog Grada bježe četiri boda.

Nije to velika razlika, svjesni su toga i u klubu iz Kanjona Tijesno, no aktuelni prvak Prve lige RS i osvajač Kupa RS figurira kao favorit za osvajanje novog naslova.

Ne bez razloga, rekli bismo, jer Krupa pod vodstvom Ilića igra moderan fudbal i sasvim sigurno je velika šteta što ovu ekipu ne gledamo u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova, iako su svojim rezultatima ali i samom organizacijom to zaslužili.

Spremni su u Kanjonu Tijesno za nove izazove, a Ilić za SportSport.ba ističe da je zadovoljan odrađenim poslom u pripremnom periodu.

Oglasi

"Osam sedmica smo se pripremali za nastavak sezone. Odigrali smo devet prijateljskih utakmica na kojima smo uglavnom dobro odradili postavljene zadatke. Dvije sedmice smo radili u Medulinu gdje smo odmjeravali snage sa hrvatskim prvoligašima (drugi rang9) i našim premijerligašima i mislim da smo pokazali da smo na visokom, kako taktičkom, tako i fizičkom nivou", istako je maldi bh, stručnjak pred kojima je, ukoliko se nastavi na ovaj način trenerski razvijati, sjajna karijera.

Krupa je u prvom dijelu sezone postigla čak 51 pogodak i najefikasnija je ekipa prvenstva, dok sa 11 primljenih pogodaka ima drugu najbolju odbranu.

"Što se tiče samom koncepta igre, nećemo ništa mijenjati. Težit ćemo kao i do sada da tokom cijelog susreta imamo posjed te da kroz igru ostvarimo dominaciju koja će nam donijeti mnogo prilika. Tokom priprema smo uvježbavali nekoliko sistema i očekujem da ćemo to znati prenijeti na teren, odnosno da ćemo se moći u zavisnosti od situacije prilagoditi i samom protivniku. No, to ne znači da ćemo da tako kažem bježati od naše igre koja nam je u prvom dijelu od sedamnaest utakmica donijela petnaest pobjeda."

U prošloj sezoni Krupa je osvojila pehare namijenjene najboljoj ekipi Prve lige RS i Kupa RS, a s obzirom na igre u prvom dijelu sezone s pravom se klub iz Kanjona Tijesno smatra glavnim favoritom i u aktuelnoj sezoni.

"Na početku sezone sam rekao da je mnogo teže ponavljati uspjeh nego do njega doći prvi put. Svjesni smo očekivanja javnosti ali i težine koju nose ta očekivanja. No, mislim da smo se dovoljno dobro spremili kada je to u pitanju. U ovom trenutku smo bez tri standardna igrača iz prošle sezone kada smo osvojili duplu krunu i mislim da to govori da Krupa ide u dobrom smjeru po pitanju selekcije igrača."

Danas je i zvanično otvoren drugi dio sezone, a Ilić kao najveće konkurente u borbi za trofeje vidi Slobodu, Zvijezdu 09 i Laktaše, pa i pored njihovog poraza od Željezničara.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Pratili smo prelazni rok kod naših rivala. Nije to neka tajna. Naš najveći konkurent je Sloboda iz Novog Grada kojoj bježimo četiri boda i oni su poprilično promijenili igrački kadar. Naravno, ne treba zaboraviti Laktaše i Zvijezdu 09, ekipe koje u svojim rosterima imaju nekoliko sjajnih igrača i očekuje nas neizvjesno prvenstvo do samog kraja", zaključio je mladi bh. trener.

Dodajmo na kraju da će Krupa drugi dio sezone otvoriti gostujućim susretom sa Rudar Prijedorom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi