Krupa se bez problema obračunala sa dva kluba Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine

Pobjede protiv TOŠK-a i Simm Baua

Krupa se bez problema obračunala sa dva kluba Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine

A. Beganović

Lider prve lige RS, Krupa, u prijateljskim susretima je nadigrao TOŠK i Simm Bau. Slavila je Krupa 2:0 i 5:2.

Nakon povratka iz Hrvatske, gdje su brusili formu, za nastavak prvenstva u Prvoj ligi Republike Srspke, fudbaleri Krupe su na svom terenu odigrali dva prijateljska meča.

Protivnici ekipi iz Kanjona Tijesno bili su članovi Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, TOŠK i Simm Bau, a izabranici mladog Vladimira Ilića upisali su dvije sigurne pobjede.

Lider Prve lige RS rezultatom 2:0 je savladao ekipu iz Tešnja. Većim dijelom susreta Krupa je bila bolji protivnik, što je na kraju i materijalizovala sa dva pogotka. Strijelci su bili Perović i Rosić.

Par dana nakon duela sa TOŠK-om Krupa je u Kanjonu Tijesno dočekala Simm Bau. U veoma dopadljivoj, otvorenoj i efikasnoj utakmici slavili su Ilićevi izabranici rezultatom 5:2.

Dva pogotka postigao je Krneta, dok su se u listu strijelaca upisali i Hadžić, Petrović i Perović, a za Simm Bau su pogađali Abdurahmanović i Čakrama.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Krupa će do početka drugog dijela sezone odigrati još nekoliko utakmica, a proljetni dio otvara u Prijedoru gdje će snage odmjeriti sa domaćim Rudarom.

Inače, Krupa je jesenji prvak Prve lige RS sa 46 osvojenih bodova, četiri manje ima Sloboda iz Novog Grada, dok su Laktaši na 3. mjestu sa 37 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi