U Kanjonu Tijesno otvoren šampanjac: Krupa je jesenji prvak

Prva liga RS

U Kanjonu Tijesno otvoren šampanjac: Krupa je jesenji prvak

A. Beganović

Nekadašnji član Premijer lige, FK Krupa, kolo prije kraja prvog dijela Prve lige RS došao je do nedostižne prednosti. Izabranici Vladimira Ilića imaju 33, a Sloboda iz Novog Grada 29 bodova, tako da jesenja titula stiže u Kanjon Tijesno.

U okviru 16. kola Prve lige Republike Srpske fudbaleri Krupe su na svom terenu nadigrali Drinu (3:1), a kako je Sloboda u Novom Gradu ramizirala sa Zvijezdom 09 (0:0), kolo prije kraja su i matematički stigli do titule jesenjeg prvaka.

U Kanjonu Tijesno slavit će se dugo u noć. Šampanjac je otvoren nakon 16. kola, a kada se sve sabere i oduzme, može se reći da su izabranici mladog bosanskohercegovačkog stručnjaka Vladimira Ilića sasvim zasluženo stigli do novog velikog rezultata.

Trebala je Krupi danas pobjeda u duelu protivf Drine, te "kiks" Slobode u duelu sa Zvijezdom 09 kako bi kolo prije stigli do titule jesenjeg prvaka.

I kako su tokom cijelog dijela sezone igrali, tako su Ilićevi izabranici otvorili i današnji duel. Ofanzivno od prve minute. Pogodak je "visio" u zraku, a za erupciju oduševljenja prisutnih na današnjem meču pobrinuo se Miloš Perović, koji je u 35. minuti pogodio za 1:0.

No, nisu se gosti predavali i u 56. minuti preko Nikole Stanišića stižu do izjednačenja. Krenula je Krupa nakon toga po novo vodstvo, a ofanzivna igra isplatila se domaćim u 78. minuti kada pogodak postiže Ognjen Đuričin. Tačku na "i" u ovom meču stavio je svojim pogotkom u sudijskoj nadokandi Živko Bubić.

Oglasi

Sloboda, koju s klupe odlično vodi prekaljeni trenerski vuk Darko Vojvodić, samo pobjedom nad Zvijezdom 09 ostajala je u igri za jesenji naslov. No, nisu uspjeli pred svojim navijačima slaviti. Dosta borbena utakmica završena je bez pobjednika (0:0).

U Foči su se sastali Sutjeska i Famos, a nakon 90 minuta rezultat je glasio 5:3 za domaće. Radnik iz Bijeljine je slavio u Derventi protiv domaćeg Tekstilca (3:2), dok je u derbiju začelja Modriča bila bolja od Slobode iz Mrkonjić Grada (3:1).

Šest pogodaka viđeno je na meču Kozare i Željezničar Sport Teama (3:3), Slavija je pred svojim navijačima nadigrala Podrinje (2:1), dok se sutra sastaju Omarska Rudar Prijedor.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Kolo prije kraja jesenjeg dijela sezone na čelu tabele je Krupa sa 43 boda, dok Sloboda iz Novog Grada ima četiri manje.

Na samom začelju je Sloboda iz Mrkonjić Grada sa 12 bodova, dok Modrića i Podrinje imaju po bod više.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi