Krupa je novi lider

19. kolo Prve lige RS

Krupa je novi lider

Fudbaleri Krupe novi su lider na tabeli nakon pobjede u Foči (3:0) protiv ekipe Sutjeske. Mladost iz Velike Obarske podijelila je sa Kozarom u Gradiški bodove (1:1) u derbiju kola, pa sada zaostaje jedan bod za Banjalučanima.

Krupa je do punog plijena došla furioznom igrom u drugom poluvremenu. Mrežu domaćina načeo je Mijić u 51. minutu. Nakon toga potpuno se raspala igra Sutjeske, što Krupa iskusno koristi i udvostručuje prednost u 66. minutu. Ovaj put strijalac je bio Koljić. 

Napadač Banjalučana sjajnu golgetersku formu potvrdio je 10-ak minuta prije samog kraja svojim drugim pogotkom kojim je definitivno zapečatio sudbinu domaćina.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Nakon odigranog 19. kola Krupa zauzima prvo mjesto sa 41 bodom, a prati je Mladost iz Velike Obarske sa bodom manje. Kada je u pitanju donji dio tabele, posljednja je Vlasenica sa samo 11 bodova, dok 11. mjesto zauzima Drina HE sa 18 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi