Krupa kao da ne zna pobijediti: Radnik otišao kući sa jednim bodom
Činilo se da će danas utakmica Krupe i Radnika popraviti efikasnost kola. Međutim, napadači su zakazali, iako je šansi bilo sa obje strane

Otvoren meč nije donio golove

Krupa kao da ne zna pobijediti: Radnik otišao kući sa jednim bodom

M. Šljivak

Krupa i Radnik odigrali su meč bez pobjednika (0:0) u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Otvorenu igru sa obje strane gledali smo većim dijelom prvog poluvremena. Radnik je u ovdnim minutama bio bolji tim na terenu, imali su nekoliko izuzetno opasnih šuteva prema golu Mateja Markovića, ali prave realizacije nije bilo.

Najbolju šansu su domaći propustili preko Ognjena Đelmića već u sedmoj minuti igre. Zaobišao je golmana domaćeg tima, malo se nećkao i to je iskoristio Karišik da mu odbrani udarac na gol-liniji..

Krupa je sa druge strane imala također nekoliko pokušaja, a u 22. minuti su propustili fantastičnu šansu. Milanović fantastično šutira, a loptu na putu do gola zaustavlja stativa.

Finiš prvog dijela donosi nešto mirniju igru i bez pravih uzbuđenja, pa se na odmor otišlo bez golova.

Prvu šansu u nastavku imali su gosti i to u 60. minuti meča. Lučić je istrčao i izbacio je loptu koja dolazi do Savića, a ovaj sa pola terena gađa. Na golu se našao Radović koji interveniše i otklanja opasnost.

U 76. minuti Krupa je umalo došla do vodstva. Pogriješio je Radović, Lukić je izašao sam pred Lučića, ali golman Radnika fantastično brani i spašava svoj gol.

Još nekoliko pokušaja je viđeno do kraja meča. Međutim, rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 0:0.

Krupa je tako osmu utakmicu u nizu ostala bez pobjede i ne nazire se kraj lošim rezultatima ovog tima.

Premijer liga BiH, 14. kolo:

Krupa - Radnik 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

KRUPA: Marković, Karišik, Redžić, Makitan, Lukić, Nikodijević, Aganspahić, Savić, Nikolić, Milanović, Maksimović.

RADNIK: Lučić, Radović, Franić, Martinović, Sušić, Đelmić, Vasić, Peco, Hadžić, Đurić, Isić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi