Radnik s 3:0 slavio protiv Tuzla Cityja
Gosti iz Bijeljine su u nastavku došli do golova, a Cvijanović je dva puta bio siguran s bijele tačke

Premijer liga za pionire

Radnik s 3:0 slavio protiv Tuzla Cityja

E. Škorić, foto: E. Dindić

Pioniri Radnika slavili su na stadionu Bare sa 3:0 protiv Tuzla Cityja u 13. kolu Omladinske Premijer lige BiH.

Od prvog sudijskog zvižduka i jedna i druga ekipa krenule su borbeno, vodila se žestoka borba za svaku loptu. U 28. minuti jedan od fudbalera Radnika ruši u svom šesnaestercu jednog od domaćih fudbalera i sudija pokazuje na bijelu tačku. Loptu je uzeo Riad Kasumović i šutirao, ali David Jevtić golman Radnika još bolje brani.

Nakon prvog poluvremena rezultat je glasio nepopularnih 0:0.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti iz Bijeljine i nakon jedne akcije u 38. minuti Miloš Karać pogađa za vodstvo Radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

Poslije toga nismo vidjeli ništa interesantno do 51. minute kada Ljubiša Cvijanović pogađa sa bijele tačke za 0:2. Tačku na i u ovom susretu stavlja Cvijanović svojim drugim golom sa penala u 61. minuti sa konačnih 0:3.

Danas se sastajaju i Zvijezda 09 te Sloboda, dok su jučer odigrane neke utakmice. Željezničar je s 3:0 slavio u Zenici protiv Čelika, Zirnjski i GOŠK odigrali su 1:1, kao i Krupa i Široki Brijeg. Istim je rezultatom završen duel Sarajeva i Mladosti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi