Krupa traži prekid negativne serije, Čelik se želi revanširati Širokom
Čelik je ove sezone jako dobar, oduševio je i na Grbavici prije reprezentativne pauze, a danas će pokušati da pobjedom nad Širokim dodatno osigura svoj premijerligaški status

Danas dva meča 14. kola Premijer lige

Krupa traži prekid negativne serije, Čelik se želi revanširati Širokom

E. Škorić, foto: D. Kurbegović

U preostala dva meča 14. kola Premijer lige BiH danas se sastaju Krupa i Radnik, te Čelik i Široki Brijeg.

Kako obično to biva, dobar dio utakmica odigran je u subotu, ali i za nedjelju su nam ostala dva zanimljiva duela.

U prvom od 15 sati Krupa dočekuje Radnik. Za tim Krupe bilo bi dobro da zaustavi negativan niz od četiri poraza, da osvoji makar bod i malo pobjegne od opasne zone jer odmah iza sebe ima Zvijezdu 09 i GOŠK. Da stvar za Krupu bude gora, Zvijezda 09 ima isti broj bodova kao i ona (11), GOŠK jedan manje.

Dakle, Krupa ove sezone nije ni blizu one ekipe koja je oduševljavala prošlih sezona kao oktrovljenje Premijer lige. Što se Radnika tiče, nalazi se na šestom mjestu sa 17 bodova i za sada je bezbrižan, ali u Bijeljini su svjesni da je još puno ostalo do kraja sezone i da moraju i dalje da skupljaju bodove.

Kladioničarskim žargonom rečeno, ovi timovi obično igraju "oba daju gol", za nadati se i danas efikasnom meču, ali bodovi su daleko potrebniji Krupi, koja će morati da se potrudi da ostane neporažena.

Još veću pažnju privlači duel Čelika i Širokog Brijega koji se od 17 sati igra na Bilinom polju. Čelik je u sredini tabele, ali jako dobro stoji ove sezone i u nekim utakmicama je doista oduševio, dok je Široki četvrtoplasirani, ali gubi korak za Sarajevom, Željezničarom i Zrinjskim.

Stoga će tim s Pecare imati danas dodatni pritisak pred put u Zenicu, gdje je prošlle godine slavio 4:1, no sada su stvari potpuno drugačije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U ovom duelu Zeničani mogu da računaju na Senegalce Senghhora i Maronea, čija papirologija se do jučer riješila, pa postoji mogućnost da debituju za crno-crvene.

„Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u ligi, ovaj put mi smo domaćini, što je za nas sigurno velika prednost. Kod kuće igramo dobar nogomet, naši igrači imaju veći motiv od svojih protivnika i to je za nas veoma važna prednost. Uspjeli smo do ovog kola da održimo taj dobar učinak na domaćem terenu, gdje ne primamo puno golova i uglavnom pobjeđujemo. Kada je u pitanju igrački kadar, nije još sigurno ni jasno stanje oko Marina Jurine i Fenana Salčinovića, ako bi oni bili spremni za ovu utakmicu, to bi svakako bilo veliko pojačanje za našu ekipu jer su to važni igrači za naš tim“, ističe trener Čelika Adnan Örnek u najavi ovog duela.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi