Prvak poznat, a drugi tim pozdravio Premijer ligu: "Imamo sve uslove i već smo spremni"
FOTO: FK Sloboda Novi Grad

Da li će na kraju viceprvak u elitni rang bh. nogometa?

Prvak poznat, a drugi tim pozdravio Premijer ligu: "Imamo sve uslove i već smo spremni"

S. Mlaćo
Dva kola prije kraja FK Krupa je osigurao naslov prvaka u Prvoj ligi RS.

Krupa ima 69 bodova, a Sloga Doboj i Sloboda Novi Grad po 62.

U Krupi su već proslavili titulu, ali brz odgovor je iz stigao iz Slobode Novi Grad.

Oni su pozdravili Premijer ligu, te tako zapravo kazali da će oni naredne sezone u viši rang.

Donijelo je to mnogo upitnika za mnoge u Prvoj ligi RS, ali i sportsku javnost.

Prvi čovjek Slobode Mladen Bosančić tvrdi da Krupa ne ispunjava uslove za Premijer ligu, te da će u Premijer ligu ići drugoplasirana momčad. Ističe da njegov tim ima bolji međusobni duel od Sloge iz Doboja, te da se već spremaju za elitni rang. Upravo su Sloga i Sloboda za vikend odmjerili snage, a završilo je 2:2.

Oglasi

“Čovjek sam koji govori iskreno. Čestitam sam Krupi na prvom mjestu, a oni su kažnjeni jer nemaju kadetsku selekciju. U članu 62. pravilnika stoji jasno pravilo, oni po pravilu ne mogu ući u viši rang. Mi smo sada igrali u Doboju i bilo je 2:2, stvorila se velika hampa o toj utakmici, zašto je toliko važno ko će biti viceprvak? Desio se i prekid, publika je ušla na teren... Mi smo ušli na suhi kvalitet, najmlađa smo ekipa u ligi. Nama u prvih 11 igra devet nogometaša do 21. godine, to je naše bogatstvo“, priča Bosančić za SportSport.ba.

Opis nije dostupan.

❗ POSLJEDNJI PRVENSTVENI MEČ OVE SEZONE NA "MLAKVAMA"❗ KO PROPUSTI, BIĆE MU ŽAO❗ NAPRIJED SLOBODA🔴💪❗ DO PREMIJER LIGE❗💪😉

Posted by FK Sloboda Novi Grad (Zvanicna prezentacija) on Tuesday, May 17, 2022

“Ja sam rekao 'dobar dan Premijer ligo', jer su do kraja dva kola, a Sloga sada ide u goste Zvijezdi 09, veoma kvalitetnoj ekipi. Mi igramo kući sa Sutjeskom. Ovo kolo će odlučiti ko će biti viceprvak“, dodao je Bosančić.

U Slobodi već kuju planove za elitni rang bh. nogometa.

Oglasi

“Predali smo za licencu, u petak smo u Sarajevu. Imamo stadion od 3.000 sjedećih mjesta. Mi smo grad od 30.000 stanovnika, najstariji smo klub u BiH. Postojimo 113 godina, igrali smo u četiri države. Brend smo i sada nekome smeta što smo isplivali. Mi smo svjesni šta je Premijer liga, napadali smo je i prošle godine, bili smo glavni konkurenti našim komšijama Rudaru iz Prijedoru. Pokušat ćemo učiniti sve na sportskom planu da osvojimo drugo mjesto, a drugo mjesto treba da vodi u Premijer ligu. Krupa će na kraju odustati, vidjet ćete. Pravilnik je jasan“.

Bosančić kaže da su mu iz Krupe čestitali na plasmanu u Premijer ligu.

“Da. mogu to potvrditi. Opet kažem samo je pitanje zašto je utakmica u Doboju pobudila toliko značaj ako drugo mjesto ne znači ništa“.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Govorio je i o igračkom kadru.

“Ako Doboj ima infrastrukturu za Premijer ligu, ja ću se odmah povući. Nama je cilj bio da izborimo Premijer ligu i to je to. Drugo mjesto smo uzeli zasluženo, imamo tri nogometaša iz Argentine za koje pitaju iz cijele Premijer lige. Imamo igrače iz Travnika, Sarajeva... Pokupili smo sve mlade igrače iz Prve lige FBiH, tu je nekadašnja Željina nada Alen Nuhanović. Ciljano smo dovodili igrače, nemamo problem do 21. godine, jer je cijela ekipa skoro do 21. godine“, dodao je Bosančić.

Top Komentari

HarisADP
30km od mene. To bi bas bilo super
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi