Krupi veliki derbi i maksimnalna 24 boda iz osam susreta, Milakovića slavi Doboj

Prva liga RS

Krupi veliki derbi i maksimnalna 24 boda iz osam susreta, Milakovića slavi Doboj

A. Beganović

Odigrano je sedam utakmica 8. kola Prve lige Republike Srpske, a najviše pažnje privukao je meč do ovog kola prvoplasirane i drugoplasirane ekipe prvenstva Krupe i Slobode iz Novog Grada.

Derbi susret 8. kola u Novom Gradu su odigrali Sloboda koja je prije ovog kola imala 19 bodova i Krupa koja je u sedam mečeva osvojila 21 bod.

Dugo očekivani duel opravdao je očekivanja, a u prvom dijelu nešto bolja je bila domaća Sloboda koja je je u 36. minuti imala veliku priliku za vodstvo. Dosuđen je jedanaesterac za domaće, loptu na bijelu tačku je stavio Edin Kesić, ali njegov udarac brani Mladen Milošević.

Ipak, 20 minuta kasnije, odnosno u 56. minuti Kesić se iskupio za promašaj sa bijele tačke. Povela je Sloboda 1:0 i činilo se da će Krupa po prvi put u ovoj sezoni ostati bez tri boda.

Međutim, trener gostujuće ekipe Vladimir Ilić nakon vodstva domaćina, sve karte baca u napad. Mijenja sistem igre i to mu se isplatilo u 84. minuti kada je Ljubiša Nikodinović pogodio za 1:1. No, to nije bilo sve što se tiče današnjeg susretas, odnosno dva minuta prije isteka regularnih 90 minuta Miloš Perović postiže pogodak, za kasnije će se ispostaviti, osmu pobjedu Krupe iz isto toliko odigranih mečeva. Skor sa kojim se malo koja ekipa u našoj državi može pohvaliti.

Sloga je u Doboju bila ubjedljiva protiv Budućnosti. Slavila je sa 4:0 i zahvaljujući porazu Slobode sa nova tri boda se probila na drugo mjesto tabele. Aleksandar Milaković je postigao tri pogotka za Slogu, dok se u listu strijelaca upisao i Rade Džombić.

Zvijezda 09 je na domaćem terenu "prosula" bodove u duelu sa Kozarom, odnosno nakon 90 minuta rezultat je glasio 1:1. Slaven Stjepanović je u 20. minuti doveo domaće do prednosti, dok je Draško Lolić u 66. minuti donio bod Kozari.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Minimalnu pobjedu ostvario je Tekstilac na gostovanju kod Drine u Zvnorniku (1:0), Sutjeska je sa ubjedljivih 5:0 u Foči nadigrala Alfa Modriču, Ljubić je pred svojim navijačima sa 2:0 savladao Borac iz Kozarske Dubice, dok je Željezničar Sport Team slavio na gostovanju kod Podrinja (2:0).

Kolo svojim susretom sutra zatvaraju Omarska i Slavija, a nakon osam odigranih kola Krupa je vodeća sa 24 boda, dok je Sloga drugoplasirana sa tri boda manje. Na dnu tabele je Budućnost bez osvojenog boda, dok Alfa Modrića ima samo jedan na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi