Krupa šest od šest, Zvijezda 09 i Sloboda ne posustaju

Prva liga RS

Krupa šest od šest, Zvijezda 09 i Sloboda ne posustaju

A. Beganović

Na sedam odigranih mečeva 6. kola Prve lige Republike Srpske domaći su ostvarili šest pobjeda, a čast gostiju spasila je Krupa koja je u Zvorniku stigla do šest pobjede.

Izabranici Vladimira Ilića nastavili su sa dobrim igrama. Šest pobjeda u isto toliko mečeva je učinak izabranika mladog bosanskohercegovačkog stručnjaka, a do pobjede nad Drinom u Zvorniku stigli su u posljednjim minutama susreta.

Sve do 88. minute nije bilo golova i činilo se da će Drina i Krupa podijeliti bodove, no onda je na scenu stupio Srđan Beuk koji je pogodio za novu pobjedu Krupe.

Sa dobrim igrama nastavili su Zvijezda 09 i Sloboda iz Novog Grada. Ekipa iz Novog Grada je na domaćem terenu s minimalnih 1:0 savladala Slaviju, a jedini pogodak postigao je Edin Kesić u 15. minuti susreta.

S druge strane Zvijezda 09 je pred svojim navijačima sa ubjedljivih 6:0 nadigrala Budućnost. Igor Blagojević postigao je dva pogotka, dok su se u listu strijelaca upisali i Jovo Beatović, Slaven Stjepanović, Aleksa Vidović i Dragiša Adžić.

Ubjedljiva je bila i Sloga koja je u Doboju rezultatom 4:0 savladala Borac iz Kozarske Dubice. Uglješa Stevanović je dva puta pogodio mrežu gostujuće ekipe, dok su se u listu strijelaca upisali i Aleksandar Milaković i David Knežević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tekstilac je na domaćem terenu rezultatom 3:1 savladao Kozaru, Sutjeska je u Foči bila bolja od Željezničar Sport Teama, dok je Ljubić sa 5:1 madigrao Podrinje. Kolo sutra zatvaraju Omarska i Modrića.

Krupa se nalazi na čelu tabele sa maksimalnih 18 bodova, Zvijezda 09 i Sloboda Novi Grad imaju po dva boda manje, a Sloga iz Doboja 15 bodova. Budućnost je bez bodova na dnu tabele, dok Modriča ima samo bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi