Krupina djeca briljirala u "razbijanju" Slavije, Svraka donio pobjedu Zvijezdi 09

Prva liga RS

Krupina djeca briljirala u "razbijanju" Slavije, Svraka donio pobjedu Zvijezdi 09

A. Beganović

Odigrano je sedam utakmica 4. kola Prve lige Republike Srpske na kojim se gosti nisu proslavili, odnosno nisu osvojili nijedan bod, a lider Krupa je nastavila svoju pobjedničku seriju.

Duel Krupe i Slavije trbao je biti derbi 4. kola Prve lige Republike Srspke. Međutim, od samog početka meča bilo je jasno da će ovo biti zapravo duel "mačke i miša", a konačnih 5:0 za Krupu dovoljno govori o odnosu snaga na terenu.

Vladimir Ilić odlučio je danas priliku pružiti mladom 18-godišnjem junioru Džafi Hadžiću, a ovaj sjajni mladi fudbaler odgovorio mu je na fenomenalan način. Samo što se krenulo sa centra Hadžić je pogodio za 1:0, a 12 minuta kasnije postigao je svoj drugi pogodak.

U 29. minuti Miloš Perović postiže pogodak za 3:0, a deset minuta kasnije Slobodan Đekić svojim pogotkom povećava prednost u ovoj sezoni podmlađene, ali sjajne Krupe. U drugom dijelu domaći su malo "smanjili gas", a u 58. minuti još jedan junior Krupe se uspisuje u listu strijelaca. Za 5:0 pogodio je Srđan Beuk.

Zvijezda 09 je na svom terenu dočekala Borac iz Kozarske Dubice. Dugo su domaći lomili otpor gostiju, a do 77. minute rezultat je glasio 0:0. Onda je na scenu stupio nekadašnji bh. reprezentativac i kapiten Zvijezde 09 Muamer Svraka koji je pogodio, za kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:0. Prethodno domaći nisu iskoristili jedanaesterac. Dejan Popara u 62. minuti nije bio precizan u 62. minuti sa bijele tačke.

Ubjedljivu pobjedu u ovom kolu ostvarila je i Sloga koja je u Doboju sa 4:0 savladala Podrinje. Dva pogotka je postigao Aleksandar Milaković, dok su se u listu strijelaca upisali i Uglješa Stevanović i David Knežević.

Pogotkom Ljubiše Reljića fudbaleri Tekstilca su u Derventi savladali Budućnost sa minimalnih 1:0, dok je Sloboda u Novom Gradu pogocima Edina Kesića i Valentina Alvareza sa 2:0 savladala Alfa Modriču.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Drina je u Zvorniku bila sigurna u duelu sa Kozarom (2:0), dok je Sutjeska u Foči bila bolja od Ljubića (3:1), a kolo će biti kompletirano sutra kada je na rasporedu duel Omarske i Željezničar Sport Teama.

Nakon četiri kola na vrhu tabele sa maksimalnih 12 bodova je Krupa, dok je prate Zvijezda 09 i Sloboda sa po 10 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi