Krupa "melje", Sloboda i Zvijezda 09 nastavljaju potjeru

Prva liga RS

Krupa "melje", Sloboda i Zvijezda 09 nastavljaju potjeru

A. Beganović

Danas je odigrano sedam susreta 5. kola Prve lige Republike Srpske, a do nove, pete pobjede stigla je vodeća Krupa. Trijumfe su upisali i Zvijezda 09 te Sloboda iz Novog Grada, ekipe koje su uz Krupe i dalje neporažene.

Peto kolo Prve lige Republike Srpske nije donijelo ništa novo, bar što se tiče samog vrha tabele. Naime, iako je ekipu iz temelja promijenila i podmladila, Krupa u Prvoj Ligi dominira. Pet utakmica, pet sigurnih pobjeda dovoljno govore o igri izabranika mladog stručnjaka Vladimira Ilića.

Danas su u Gradišci fudbaleri Krupe slavili rezultatom 3:1, a svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu. Slobodan Đekić je u 59. minuti doveo Krupu do prednosti, jedanaest minuta kasnije Miodrag Rudan ju je udvostručio, a sedam minuta prije kraja Ljubiša Nikodinović je pogodio za 0:3. U sudijskoj nadoknadi Milan Šikanjić je postigao počasni pogodak za domaćina.

Zvijezda 09 stigla je do četvrte pobjede na gostovanju kod Alfa Modriče. Pogodak za velika tri boda postigao je Jovo Beatović u 69. minuti igre. Do četvrte pobjede stigla je i Sloboda iz Novog Grada koja je na gostovanju kod Budućnosti slavila sa ubjedljivih 4:1. Edin Kesić postigao je dva, a po jedan pogodak su postigli Valentin Alvarez i Miloš Sadžak, dok je za Budućnost pogodio Vlado Ivanović.

Do prvih bodova stiglo je i Podrinje koje je u Janji bilo bolje od Sutjeske iz Foče. Slavilo je Podrinje 2:1, a pogotke za ekipu iz Janje postigli su Mario Maksimović i Vladan Jezdić, dok je za Sutjesku pogodio Nikola Mojović.

Slavija je na domaćem terenu bila bolja od Tekstilca (2:1), Ljubić je nadigrao Drinu (3:1), dok je Borac u Kozarskoj Dubici bio bolji od Omarske (3:2).

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Kolo sutrašnjim duelom zatvaraju Željezničar Sport Team i Sloga iz Doboja, a susret se igra u Banjoj Luci sa početkom u 16:30.

Nakon pet kola na čelu tabele nalazi se Krupa sa 15 osvojenih bodova, prate je Sloboda Novi Grad i Zvijezda 09 sa po dva boda manje, dok je na začelju Budućnost bez osvojenog boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi