Krupa u derbiju bolja od Slobode za plus četiri na tabeli

Prva liga RS

Krupa u derbiju bolja od Slobode za plus četiri na tabeli

S. Mlaćo
U derbiju 23. Kola Prve lige Republike Srpske snage su odmjerili Krupa i Sloboda Novi Grad.

Na kraju je završilo 1:0 za domaće koji su tako zadržali lidersku poziciju, odnosno svoju prednost nad Slobodom koja je prvi pratioc povećala je na četiri boda.

Pogodak odluke izabranici Vladimira Ilića postigli su na samom otvaranju susreta, tačnije u 2. minuti. Strijelac je bio Emanullah Blažević.

U nastavku susreta je bilo uzbuđenja, gosti su u 32. minuti imali najbolju priliku na meču. Dosuđen je jedanaesterac, ali Ljubomir Kovačević nije iskoristio sjajnu priliku.

U borbi za Premijer ligu ostali su i Zvijezda 09, te Sloga iz Doboja. Zvijezda 09 je na teškom gostovanju savladala Kozaru sa minimalnih 1:0, a jedini pogodak na susretu postigao je Miloš Gordić u 23. minuti.

S druge strane, Sloga je očekivano slavila na gostovanju kod posljednjeplasirane Budućnosti. Tim iz Doboja slavio je sa ubjedljivih 7:3.

Krupa sada ima 56 bodova, Sloboda 52, a Sloga Doboj i Zvijezda 09 po 51.

Oglasi

Prva liga RS, 23. kolo:

FK Krupa – FK Sloboda Novi Grad 1:0

FK Krupa: Milošević, Bubić, Blažević, Rudan, Đekić, Vukčević, Babić, Mitrović, Mrzić, Nikodinović, Vidović.

FK Sloboda Novi Grad: Trako, Lalić, Kovačević, Dodig, Abrego, Samardžić, Bautista, Rašević, Nuhanović, Alvarez, Kovačević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

 

 

Promo

Top Komentari

Manager
Vicini poslušnici i dječak na čelu tatinog kluba .. kako divna 'sportska' priča ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi