Ništa novo u Prvoj ligi RS: Krupa i Sloboda nastavljaju borbu za jesenju titulu

Odigrano je 14. kolo

Ništa novo u Prvoj ligi RS: Krupa i Sloboda nastavljaju borbu za jesenju titulu

A. Beganović

Vodeća Krupa i drugoplasirana Sloboda iz Novog Grada su bili uspješni i u 14. kolu Prve lige RS. Krupa je nastavila sa sjajnim igrama i efikasnim partijama na domaćem terenu. Ovaj put "stradao" je Radnik iz Bijeljine (4:1), dok je Sloboda kod kuće bila bolja od Rudara iz Prijedora (2:1).

U vikendu iza nas odigrani su susreti 14. kola Prve lige Republike Srpske, a do novog trijumfa i to u jednom od derbija stigla je prvoplasirana Krupa.

Naime, u goste u Kanjon Tijesno stigao je nekadašnji premijerligaš Radnik iz Bijeljine i nije se dobro proveo. Izabranici mladog bosanskohercegovačkog stručnjaka, čiji rad je sve više na cijen i to ne samo u BiH nego i u regionu, Vladimira Ilića, slavili su sa ubjedljivih 4:1, a pitanje pobjednika odlučeno je u prvom poluvremenu.

Od prvog sudijskog zvižduka fudbaleri Krupe su krenuli ofanzivno, a takva igra im se isplatila u 24. minuti kada Luka Babić pogađa za 1:0. Nije se dugo čekalo na drugi pogodak. Pet minuta kasnije Krupa preko Miloša Perovića udvostručuje prednost, a u 36. minuti Aleksandar Petrović pogađa za 3:0 i tako rješava ovaj meč.

U drugom dijelu su izabranici Vladimira Ilića "smanjili gas". Zadovoljni rezultatom nisu bezglavo jurišali za još kojim pogotkom, a u 78. minuti je Dragan Došlo smanjio na 3:1. I kada su akteri meča očekivali posljednji sudijski zvižduk, tačnije u 89. minuti Dušan Čelar je pogodio za konačnih 4:1.

Do nove pobjede stigla je i drugoplasirana Sloboda iz Novog Grada koja će se s Krupom do kraja prvog dijela sezone boriti za jesenjeg prvaka. Izabranici iskusnog Darka Vojvodića u Novom Gradu su dočekali Rudar iz Prijedora i upisali su novu pobjedu (2;1).

Oglasi

U 12. minuti Mujo Smajić je doveo Slobodu do prednosti, a osam minuta prije odmora Tarik Saletović je pogodio za 2:0. Ali, nisu se gosti iz Prijedora predavali i u 45. minuti preko Danila Marmata su se vratili u život. No, u drugom dijelu nisu gosti uspjevali "probiti" dobro organizovanu ekipu iz Novog Grada koja je na kraju zasluženo stigla do novih bodova.

Zanimljiv meč odigrale su dvije ekipe iz gornjeg dijela tabele, Slavija i Zvijezda, a nakon 90 minuta nije bilo pobjednika. Gosti su u 68. minuti preko Emanullaha Blaževića stigli do prednosti, no devet minuta prije kraja Boro Mišović je pogodio za konačnih 1:1.

S dobrim igrama nastavili su Laktaši koji su na svom terenu sa ubjedljivih 5:0 savladali Famos. Dva pogotka postigao je Bojan Marković, dok su se u listu strijelaca upisali i Ognjen Škorić, David Vuković i Aleksa Radetić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Podrinje i Sloboda iz Mrkonjić Grada su podijelili bodove (2:2), kao i Tekstilac i Sutjeska (1:1). Ljubić je s minimalnih 1:0 slavio na gostovanju kod Kozare, dok je Omarska bila bolja od Drine (3:0), a Modriča od Željezničar Sport Teama (1:0).

Nakon 14 kola na vrhu tabele se nalazi Krupa sa 37 bodova, Sloboda iz Novog Grada ima dva boda manje, dok su Laktaši sa 28 osvojenih bodova na trećem mjestu. Na samom dnu je Modriča sa 10 bodova, Tekstilac ima bod više, dok su Omarska i Sloboda iz Mrkonjić Grada osvojili po 12 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi