Krupa povećala prednost: "Ilićeva mladost" u petoj brzini

Napunili mrežu gostujuće ekipe

Krupa povećala prednost: "Ilićeva mladost" u petoj brzini

A. Beganović

Utakmicama 16. kola danas je poečo drugi dio sezone Prve lige Republike Srspke, a vodeća Krupa je povećala prednost u odnosu na pratioce.

Vodeći tim Prve lige Republike Srpske na otvaranju drugog dijela sezone na svom terenu je odmjerio snage sa Borcem iz Kozarske Dubice. Izabranici Vladimira Ilića pružili su sjajnu partiju i slavili su sa ubjedljivih 6:0.

Sjajno su domaći otvorili meč i nakon nekoliko propuštenih prilika u 26. minuti dolaze do prednosti. Strijelac je bio 22-godišnji Emanullah Blažević. Isti igrač pet minuta prije odlaska na odmor udvostručuje prednost Krupe. U 10. minuti nastavka 18-godišnji Džafo Hadžić pogađa za 3:0, da bi u 70. minuti svoju sjajnu partiju trećim pogotkom krunisao Blažević. Do kraja je Krupa postigla još dva pogotka, a u listu strijelaca uspisali su se i 18-godišnji Ognjen Krneta, te Miodrag Rudan.

Drugoplasirana ekipa nakon prvog dijela sezone, Sloga iz Doboja, pretrpjela je poraz na gostovanju u Zvorniku. Domaća Drina slavila je rezultatom 2:1. Dušan Ristović i Sreten Milošević su pogađali za domaće, dok je Goran Šuljić postigao počasni pogodak za Slogu.

Autogolom Uroša Zupura Sloboda je u Novom Gradu s minimalnih 1:0 savladala Podrinje, te se tako probila na 2. mjesto tabele sa tri boda zaostatka za vodećom Krupom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Golovima Dejana Živkovića i Slavena Stjepanovića Zvijezda 09 je na domaćem terenu savladala Ljubić, dok su Tekstilac i Željezničar Sport Team odigrali susret bez golova. Slavija je sa ubjedljivih 5:0 savladala Budućnost, a Kozara je bila bolja od Modriče (2:0). Omarska i Sutjeska igraju sutra.

Krupa je nakon 16 odigranih kola vodeća sa 39 bodova, Sloboda drugoplasirans sa 36, a Sloga trećeplasirana sa 34 boda. Zvijezda 09 se nalazi na 4. mjestu sa 32 boda, dok je Budućnost posljednjeplasirana sa samo sedam osvojenih bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi