Pukla "petarda" u Krupi na Vrbasu, i Zvijezda 09 u borbi za Premijer ligu

Kiksevi Slobode i Sloge

Pukla "petarda" u Krupi na Vrbasu, i Zvijezda 09 u borbi za Premijer ligu

A. Beganović

U okviru 21. kola Prve lige Republike Srspke danas je odigran jedan meč, a Krupa je sa ubjedljivih 5:0 na svom terenu savladala Drinu iz Zvornika te se tako vratila na čelnu poziciju tabele.

Izabranici Vladimira Ilića sjajno su otvorili meč i početnu ofanzivu krunisali su pogotkom u 5. minuti, a strijelac je bio Slobodan Đekić. I nakon vodstva Krupa je nastavila sa napadima prema golu gostiju iz Zvornika, a takva igra isplatila joj se u 26. minuti kada Emanullah Blažević pogađa za 2:0.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a u drugom dijelu Ilićevi izabranici nastavili su sa ofanzivnom igrom. Nisu se odlučili čuvati stečenu prednost. Naprotiv, željeli su što prije postići treći pogodak i to im je uspjelo u 59. minuti. Strijelac je bio Milan Srdić.

Do kraja meča Krupa je postigla još dva pogotka. Prvo je u 75. minuti pogodio Ljubiša nikodinović, da bi u 90. se u listu strijelaca upisao i 18-godišnji Džafo Hadžić. Zanimljivo je da se u listu strijelaca upisala pet fudbalera, te da je najmlađi Džafo sa 18 godina, a najstariji Srđan Mrzić sa 22 godine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sloboda iz Novog Grada, do ovog kola lider, nije uspjela savladati Slaviju, odnosno meč u Lukavici je završen bez pobjednika. Sloga je također odigrala meč bez golova na gostovanju kod Borca u Kozarskoj Dubici, dok je Zvijezda 09 sa ubjedljivih 5:1 savladala Budućnost na gostujućem terenu.

Ove četiri ekipe trenutno su u četiri boda s tim što je Krupa zbog gol razlike vodeća sa 49 bodova koliko ima i Sloboda. No, Krupa ima i domaći meč manje sa Kozarom i u slučaju pobjede bodovno će se odvojiti na samom vrhu tabele. Sloga i Zvijezda 09 imaju po 45 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi