Krupa za 11 minuta završila posao u Prijedoru

Kup BiH, četvrtfinale, 1. utakmica

Krupa za 11 minuta završila posao u Prijedoru

M. Šljivak

Fudbaleri Krupe pobijedili su danas Rudar u Prijedoru sa 3:0 i tako su već nakon prve utakmice praktički osigurali plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Krupa je žestoko ušla u meč i već nakon 11 minuta igre gosti su stvorili veliku prednost. 

Do vodstva tim Slobodana Starčevića dolazi u sedmoj minuti, a vodeći gol djelo je Stefana Savića.

Samo četiri minute kasnije Krupa je udvostručila prednost. Dosuđen je penal, odgovornost preuzima Lazar Marjanović i pogađa za 0:2.

Pravo je čudo kako gosti nisu u prvom poluvremenu postigli još golova. Imali su nekoliko sjajnih šansi, ali na odmor odlaze sa "samo" dva gola prednosti (0:2).

Rudar je u nastavak krenuo nešto odlučnije. Međutim, Krupa je radila sjajan posao u defanzivi i jednostavno prolaza za domaće fudbalere nije bilo. Mirno su gosti sa Vrbasa priveli meč kraju, a u 88. minuti su postigli i treći gol preko Barića za konačnih 0:3

U revanšu će Rudaru biti potrebno pravo čudo, ali može se slobodno reći da je Krupa gotovo siguran učesnik polufinala Kupa BiH.

Kup BiH, četvrtfinale:

Rudar - Krupa 0:3 (Savić 7', Marjanović 11'p, Barić 88')

RUDAR: Šarac, Vejnović, Petrović, Jakupović, Lolić, Šakić, Vojinović, Pekija, Pecelj, Jaćimović, Dekić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

KRUPA: Kutić, Makitan, Jašarević, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Nikodijević, Dabić, Savić, Milanović, Marjanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti