Krupa u velikom derbiju nadigrala Zvijezdu 09

Prva liga RS

Krupa u velikom derbiju nadigrala Zvijezdu 09

A. Beganović

U okviru 3. kola Prve lige Republike Srpske odigrano je osam mečeva, a u derbiju kola Krupa je na svom terenu nadigrala Zvijezdu 09.

Izabranici Vladimira Ilića stigli su i do treće pobjede u novoj sezoni. Nakon Rudar Prijedora i Slobode iz Mrkonjić Grada, savladali su i Zvijezdu 09, koja je prije početka sezone važila za glavnog favorita za plasman u elitni rang takmičenja.

Bolje je ekipa iz Etno sela Stanišići otvorila meč i već u 1. minuti je povela i to pogotkom nekadašnjeg fudbalera Krupe, Emanullaha Blaževića. No, domaći su brzo izašli iz šoka i u 12. minuti pogotkom Miloša Perovića stižu do izjednačenja.

Deset minuta kasnije Alen Nuhanović dovodi Krupu do prednosti, a minut prije odmora Srđan Mrzić pogađa, za kasnije će se ispostaviti, konačnih 3:1.

Krupa je tako stigla do devet maksimalnih bodova, dok je Zvijezda 09 predvođena Dženanom Hošićem ostala na četiri boda i veliko je pitanje da li će pomenuti stručnjak ostati na klupi ovog kluba jer realno, pet izgubljenih bodova na početku sezone, za igrački najkvalitetniju ekipu je mnogo.

Do treće pobjede i maksimalnih devet bodova stigla je i Sutjeska iz Foče, koja je na domaćem terenu savladala Željezničar Sport Team (2:1). Strijelci za ekipu iz Foče bili su Boško Radović i Pavle Bonić, dok je za Željezničar pogodio Marko Blanuša.

Truijumf, i to gostujući, ostvarila je i Sloboda iz Novog Grada. Izabranici Darka Vojvodića sa 3:1 su savladali Omarsku, dok je "tricu" nagostovanju upisalo i Podrinje iz Janje. S minimalnih 1:0 slavili su protiv Kozare.

Slavija je slavila s 1:0 na gostovanju kod Alfa Modriče, Laktaši su na domaćem terenu sa ubjedljivih 4:0 nadigrali Slobodu Mrkonjić Grad, Rudar Prijedor je slavio na gostovanju kod Tekstilca (2:0), dok je Famos bio bolji od Drine (1:0).

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Krupa je vodeća sa 9 osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirana Sutjeska, dok je Sloboda Novi Grad na trećem mjestu sa 7 osvojenih bodova.

Na kraju dodajmo da je duel Radnika i Ljubića otkazan i biće odigran 17. avgusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi