Krupi derbi, Zvijezda 09 preporođena nakon odlaska Dženana Hošića

Prva liga RS

Krupi derbi, Zvijezda 09 preporođena nakon odlaska Dženana Hošića

A. Beganović

U okviru 10. kola Prve lige Republike Srpske odigrano je osam mečeva, a duel Slobode iz Novog Grada i Radnika iz Bijeljine biće odigran naknadno.

Zanimljivo je bilo na prvoligaškim terenima u subotu. Jedan od derbija odigran je u Krupi na Vrbasu gdje je lider dočekao ove sezone sjajne Laktaše. Derbi je opravdao očekivanja, a izabranici Vladimira Ilića su upisali nova tri boda s kojima su se učvrstili na čelu tabele.

Sjajno je Krupa otvorila susret i već u 4. minuti stigla je do prednosti. Pogodak je postigao Srđan Mrzić, a s minimalnim vodstvom domaćina otišlo se na odmor. U drugi dio bolje ulaze gosti iz Laktaša koji u 51. minuti preko Ognjena Škorića stižu do izjednačenja.

Domaćin je nakon toga preuzeo konce igre u svoje ruke. Pokušavao je što prije ponovo doći do prednosti, ali odbrambeni bedem gostiju nisu uspjeli probiti sve do 84. minute kada Ognjen Krneta postiže pogodak za veliko slavlje na tribinama stadiona u Kanjonu Tijesno. I kada se očekivao posljednji sudijski zvižduk Krneta je svojim drugim pogotkom stavio tačku na "i" u ovom susretu.

Nakon odlaska s klupe Dženana Hošića fudbaleri Zvijezde 09 su počeli igrati kako se zapravo od njih i očekivalo. U 10. kolu Zvijezda 09 je "razbila" Drinu u Ugljeviku. Nekadašnji premijerligaš je slavio sa ubjedljivih 5:1.

Dva pogotka postigao je Petar Orlandić, dok su po jednom mrežu gostiju pogađali Emanullah Blažević, Ševkija Resić i Apostou Andrei, a Budimir Šarčević je postigao počasni pogodak za goste.

Sa dobrim igrama nastavio je još jedan premijerligaš, Slavija. Na svom terenu izabranici Bojana Regoje su savladali Rudar Prijedor rezultatom 3:2. Vladan Mandić u 2., Hamza Kaljić u 36., te Stefan Arbinja u 47. su pogađali za Slaviju i činilo se da će domaćin doći do ubjedljivog trijumfa. Ipak, gosti iz Prijedora su preko Joel da Silve i Nemanje Marića u finišu ublažili poraz.

Treći vezani gostujući poraz upisala je Sutjeska iz Foče, koja tako polako zaostaje za samim vrhom tabele. Gostovala je Sutjeska u Omarskoj gdje je pretrpjela poraz rezultatom 2:1. Borislav Grahovac i Danijel Šunjić su pogađali za domaće, dok je Bojan Mihajlović pogodio za ekipu iz Foče.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Pogotkom Nikole Šuputa Željezničar Sport Team je slavio na gostovanju kod Slobode iz Mrkonjić Grada. Modriča i Famos su odigrali meč bez golova, Ljubić je slavio na gostovanju kod Podrinja (2:1), dok je Kozara na domaćem terenu s minimalnih 1:0 savladala Tekstilac.

Nakon 10 odigranih kola na vrhu tabele se nalazi Krupa sa 25 osvojenih bodova, tri manje ima Zvijezda 09, dok je Slavija trećeplasirana sa 21 bodom, Sloboda iz Novog Grada ima 20 i utakmicu manje, dok su po 19 osvojili Laktaši i Sutjeska. Posljednja na tabeli je Modriča sa četiri boda, dok Drina i Omarska imaju po tri više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi