Krupi titula jesenjeg prvaka

Prva liga RS

Krupi titula jesenjeg prvaka

E. Škorić

Krupa je u 15. kolu Prve lige Republike Srpske ostvarila pobjedu nad Željezničarom iz Banhjaluke s 2:1.

Pogocima Perovića u 14. i 31. minuti Krupa je danas stigla do nove pobjede, te je uvjerljivo vodeći timu RS-u sa 37 bodova, dok Novi Grad ima četiri boda manje. Bivši premijerligaš je današnjom pobjedom samo ovjerio titulu jesenjeg prvaka.

Drugoplasirani tim lige, Novi Grad, koji zaostaje četiri boda za Krupom, bio je siguran na domaćem terenu protiv Ljubića (3:1), dok je Zvijezda 09 savladala Sutjesku iz Fočes 2:1. Golove su dali Svraka i Janjić na jednoj, a Mojović na drugoj strani.

Jedini meč bez golova odigrali su Budućnost Pilica i Drina Zvornik, a jedinu pobjedu u gostima ostvario je Borac iz Kozarske Dubice pošto je sa 2:1 slavio protiv Kozare u Gradišci.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U duelu bivših premijerligaša Slavije i Modriče, uvjerljiv je bio domaćin koji je pobijedio s 4:0. Golove su dali Bjeloš(2), Asentić i Avdalović.

Top Komentari

Maestro
Bosanska Krupa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi