Eksplozija, veliki transfer, pa povratak u tim gdje je sve počelo: Zaboravljeni napadač se vraća!
Foto - EPA

Piatek ponovo u Genoi

Eksplozija, veliki transfer, pa povratak u tim gdje je sve počelo: Zaboravljeni napadač se vraća!

M. Šljivak

Poljski napadač Krzysztof Piatek (26) eksplodirao je po dolasku u Genou 2018. godine.

Tim s Luigi Ferrarisa doveo ga je iz Cracovije za samo četiri miliona eura, a on je eksplodirao i zabio je 19 golova u 21 utakmici.

To mu je potom donijelo transfer u Milan vrijedan 30 miliona eura, no nije uspio da ponovi fenomenalne igre iz Genoe.

Među Rossonerima poljski napadač se zadržao samo jednu godinu. Otišao je u Njemmačku gdje se također nije pronašao i nije pružao vrhunske partije.

Loši nastupi na kraju ga vraćaju u Genou. Dogovoren je njegov povratak u ovaj klub koji se bori za opstanak u Seriji A i sigurno će biti veliko pojačanje za tim Andriya Shevchenka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Piatek će doći na posudbu do kraja sezone, a Genoa će imati mogućnost da ga otkupi za 17 miliona eura.

Ovaj tim igra veoma loše ove sezone. Osvojili su samo 11 bodova u 19 utakmica i slijedi im velika borba za opstanak u društvu najboljih italijanskih timova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi