Kubo je oduševio, ali za njega nema mjesta u Realu
(Foto: EPA)

Ide na posudbu

Kubo je oduševio, ali za njega nema mjesta u Realu

Midhat Šljivak

Takefusa Kubo potpisao je nedavno šestogodišnji ugovor sa madridskim Realom.

Talentovani Japanac igrao je veoma dobro u pripremnim utakmicama. Pokazao je izuzetan talenat, ali za njega neće biti mjesta u prvom timu kod Zinedinea Zidanea.

On će svoju prvu sezonu u La Ligi početi u dresu Valladolida. Rukovodstvo kraljevskog kluba ga je odlučilo posuditi i smatraju da je to mnogo bolja opcija nego da igra za Real Castillu.

Kubo će tako u dresu Valladolida imati šansu da se pokaže na velikoj sceni. Nema dileme da će biti dobro pojačanje za ovaj klub i da će imati šansu da pokaže šta zna.

La Liga je sigurno veliki izazov za 18-godišnjeg Japanca, a Valladolid će sigurno dobiti mnogo novih fanova u njegovoj zemlji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Japanci su ludi za fudbalom. Pomno prate sve svoje igrače i španski tim će imati profita od toga.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi