Kudra pred veliki derbi: Ništa nas ne možemo pokolebati da ponovo budemo šampioni

Derbi polusezone se igra sutra na stadionu Mokri Dolac

Kudra pred veliki derbi: Ništa nas ne možemo pokolebati da ponovo budemo šampioni

S. Mlaćo
Teme:

Sutra se u Posušju igra veliki derbi Druge lige Jug.

Posušje će ugostiti Klis i na ovom meču će pasti odluka o jesenjem prvaku. Gosti se nadaju da će to biti upravo oni, a za SportSport.ba je govorio prvotimac FK Klis, te prvi strijelac ovog kluba sa 17 pogodaka Aid Kudra.

"Da, derbi je pred nama. Idemo Posušju, ali ne sa bijelom zastavom. Atmosfera u ekipi je, kao uvijek, odlična. Cilj nam je jesenja titula. Nećemo se sigurno braniti, idemo se nadigravati", ističe Kudra.

Posušje je pokazalo i ove polusezone svoje kvalitete.

"Jeste, Posušje je ekipa za respekt. Imaju nekoliko odličnih igrača kao Glavina, Landeka, Begić, a i kao kolektiv su jaki".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Bez obzira kako završi sutrašnji meč, jasno je da će Posušje i Klis voditi borbu za prvaka do kraja sezone.

"Tačno tako. Derbiji su važni, ali prvenstvo se dobiva na tzv. 'malim utakmicama'. Ima još mnogo bodova u igri. Mislim da smo veoma stabilna ekipa, spoj iskustva i mladosti, ne može nas ništa pokolebati da ponovo budemo šampioni. Samo molim Boga za zdravlje, te da nas povrede zaobiđu", dodao je Kudra za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi