Odigrano sedam susreta prvog kola Kupa Federacije BiH

Bilo je veoma uzbudljivo

Odigrano sedam susreta prvog kola Kupa Federacije BiH

S. Mlaćo

Jučer je odigrano sedam susreta prvog kola seniorskog kupa Federacije BiH.

Bilo je veoma uzbudljivo, a prolaz dalje su izborili Krajina Cazin, Rudar Han Bila, Napredak, Dizdaruša, Ljubuški, Stupčanica Olovo i FK Klis.

Krajina je nadigrala kantonalnog ligaša Fojnicu sa 3:0. Strijelci za goste bili su dva puta Amir Hušić, te jednom Benjamin Čataković.

Rudar je u Han Biloj nadigrao Tomislav 3:1.

Pogotke za Rudar postigli su Zehrudin Hasičić, Senid Hodžić i Zinedin Kadrić. Strijelac za goste bio je Josip Ivić.

Napredak je sa 1:0 savladao NK Svatovac pogotkom Tomislava Markovića, dok je Dizdaruša nadigrala Bosnu 4:1 (S.Hodžić, Mrkaljević, Sajtanović, E.Hodžić).

Ljubuški je sa 6:1 deklasirao HNK Neum. Hat-trick za goste je upisao Karlo Buhač, dva puta Nikola Granić i jednom Marin Brkić.

Za domaće je pogodio Toni Nikolić.

Sa sjajnim partijama u novoj sezoni nastavila je Stupčanica koja je sa također sa 6:1 nadigrala FK Mladost.

Domaći su poveli pogotkom Nemanje Adžića, ali to je bilo sve od njih u ovom meču. Do kraja prvog poluvremena tim iz Olova dolazi do preokreta golovima Emira Karačića i Muniba Karahmetovića. U nastavku još jedan pogodak Karahmetovića, dva Fijada Mehanovića, te jedan Omera Avdibašića.

FK Klis je nadigrao sarajevski Igman 2:1.

Junak domaćih bio je sa dva pogotka Bern Šimunović, dok je strijelac za goste bio Dženis Šuman.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U drugom kolu pobjednicima će se priključiti timovi iz Prve lige FBiH.

Žrijeb parova drugog kola završnice seniorskog Kupa Federacije BiH obavit će se u srijedu 04.09.2019. godine, a utakmice drugog kola igraju se 11.09.2019. godine u 16:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti