Postao je senzacija Svjetskog prvenstva, a sad ga u svojim redovima žele tri velikana

U Ajaxu zadovoljno trljaju ruke

Postao je senzacija Svjetskog prvenstva, a sad ga u svojim redovima žele tri velikana

Esmer Oštraković

Dva gola za Kanu na ovogdišnjem Svjetskom prvenstv u Kataru postigao je talentovani Muhammed kudus, a oba su bila na utakmici protiv Južne Koreje.

Upravo zbog te pobjede njegova reprezentacija ostala je u borbi za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Kudus je nogometaš Ajaxa i ima 22 godine, a u dosadašnjem dijelu sezone za svoj tim je postigao deset golova u 21 nastupu.

Njegove partije privukle su brojne skaute u Katar kako bi gledali njegove nastupe, a na utakmici protiv Južne Koreje ih je itekako impresionirao.

Za njegove usluge već je navodno pokazala interes Barcelona, a sad bi ga rado u svojim ekipama vidjeli Juventus i Milan.

Njegova vrijednost će sasvim sigurno zbog dobrih nastupa na Mundijalu porasti, a upravo to brine italijanske klubove.

Oglasi

Teško će se moći nositi sa ponudom nekog bogatijeg kluba, naravno ukoliko se neki od klubova sa više novca uključi u borbu za njegov potpis.

Za sada su to tri kluba, a riječ je o već spomenutom Juventusu, Milanu i gigantu iz Španije, ekipi Barcelone.

Kudus je 2018. godine iz Right to Dream iz Gane stigao u ekipu Nordsjaellanda, a dvije godine kasnije kupio ga je Ajax za devet miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Ajax je odigrao ukupno 63 utakmice, te je postigao petnaest golova i dodao šest asistencija, te je skrenuo pažnju velikih klubova na sebe.

Ugovor sa ekipom Ajaxa ima do 2025. godine, a njegova vrijednost se procjenjuje na petnaest miliona eura.

Top Komentari

Kudus - Kuduz, ma ovo je bosansko prezime mora da je bosanske gore list, to jest on je bosanac po ocu. Ha ha ha
1 1
user1669598125
Čuj igra za Kanu!Da li je možda Nwankwo Kanu???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi