Briljira na Svjetskom prvenstvu, Klopp je upalio alarme, želi ga na Anfieldu što prije!
FOTO: EPA

Oduševio je njemačkog stručnjaka

Briljira na Svjetskom prvenstvu, Klopp je upalio alarme, želi ga na Anfieldu što prije!

H. Zilić

Svjetsko prvenstvo nam uvijek izbaci neke nove heroje, a čini se da Mundijal u Kataru novu zvijezdu svjetskog fudbala ima u jednoj od afričkih reprezentacija. Ako je suditi prema partijama, ali i pisanjima pojedinih medija.

Reprezentativac Gane 22-godišnji Mohammed Kudus oduševio je sve u prve dvije utakmice Gane u grupnoj fazi protiv Portugala i Južne Koreje.

Kudus je upisao dva gola i sjajnim igrama je odmah stigao na radar evropskih velikana.

Pojedini evropski mediji lansirali su vijesti da je Liverpool itekako zainteresovan za Kudusa i sve će učiniti da već od januara bude stanovnika Anfielda. Klopp pomno prati partije ovog fudbalera.

Inače, pomenuti fudbaler je trenutno član Ajaxa s kojim ima ugovor do 2025. godine.

Oglasi

Trenutno ima vrijednost od 15 miliona eura, ali nakon Mundijala nema sumnje da će Ajax tražiti dobru svotu novca za svog fudbalera koji može pokrivati više pozicija na sredini terena. Pogotovo ako sa Ganom ode u nokaut fazu.

Upravo je to što Jurgenu Kloppu treba. Tip fudbalera koji može odgvoriti na više pozicija u sredini terena, koji može dosta povezati, ali i rasteretiti igru Liverpoola.

Redsi imaju problema sa povredama veznih igrača, neki su i van forme, tako da će sve učiniti da reprezentativac Gane obuče dres jednog do najtrofejnijih klubova Starog konitnenta.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kudus je za reprezentaciju Gane skupio 20 nastupa, upisao sedam golova, a u Ajax je došao na ljeto 2020. godine iz danskog Nordsjaellanda.

Ranije je nastupao i za mlade selekcije Gane gdje je upisao ukupno devet nastupa uz dva postignuta gola. Karijeru je počeo u Gani u ekipi Right to Dream iz koje 2018. godine dolazi u pomenuti Nordsjaelland.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovi sto odigraju par dobrih na SP su uglavnom veliki promasaji u klupskom fudbalu...ne bi ga ja uzeo nikad...treba tu provjereno ime kao sto je Alcantara,takav tip igraca...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije