Kukoč: Siguran sam u prolaz nad Mariborom

Član Zrinjskog pred Maribor

Kukoč: Siguran sam u prolaz nad Mariborom

Samir Mlaćo

Večeras se u 19 sati igra prvi meč 2. pretkola Lige za prvaka između Zrinjskog i Maribora.

 Našeg predstavnika čeka veoma kvalitetan rival, ali koji sigurno nije nesavladiv. U svom stilu o ovom meču govorio je za Dnevni list član Plemića Tonći Kukoč.

"Pred nama je velika utakmica, a pomalo me smeta to što neki stalno ističu da je Maribor favorit. Tko nam god dolazi, u Mostaru ne može biti favorit", kaže Kukoč.

Darko Milanič, trener Maribora, kazao je da Zrinjski ne može napraviti probleme njegovom timu.

"Vidio sam to što je izjavio njihov trener. To nije u redu. Uvjeren sam da će im se te izjave odbiti o glavu. Ne znam hoćemo li ih dobiti obje utakmice, ali sam siguran u prolaz. Ovdje ne smijemo primiti gol, što će njih u uzvratu staviti pod pritisak", dodaje ovaj 26-godišnjak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Raduje ga konkurencija u njegovom timu.

"Igrao sam vani i znam kako je imati po dva igrača na svakoj poziciji. Na mojoj su poziciji četiri igrača, a svi će tijekom sezone dobiti minutažu. To je definitivno dobra stvar, jer bez jake se konkurencije opustite. Zrinjski opet ima širok izbor igrača i šef će sigurno najbolje izabrati..., a što se mene osobno tiče, želim dati još više", kazao je Kukoč u razgovoru za Dnevni list.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi