Kulaš: Ovi momci mogu dati puno više

Novi trener Iskre za SportSport.ba

Kulaš: Ovi momci mogu dati puno više

S. Mlaćo

Da su nogometni  putevi veoma čudni, počesto i nevjerovatni, pokazuje i primjer novog šefa stručnog štaba NK Iskra Senida Kulaša. 

Bugojanci se trenutno takmiče u Drugoj ligi Federacije grupa Zapad i čine sve da izbore prvo mjesto koje donosi baraž za Prvu ligu Federacije, a Kulaš je u prvom dijelu sezone nastupao za seniorsku momčad tima sa Jaklića i uporedo vodio kadetsku selekciju.

Nakon što je dosadašnji šef stručnog štaba Sead Seferović poslije poraza u Izačiću (1:0) podnio ostavku uprava Bugojanaca odlučila je da je Kulaš najbolje riješenje za tim pred kojim su odlučujući susret u drugom dijelu sezone.

Već u subotu Iskra će u derbiju 14.kola ugostiti Krajinu, direktnog rivala u borbi za prvo mjesto.

"Mislim da sam počašćen ovim imenovanjem i ja se nadam da ću kroz ovaj period  od pet utakmica gdje smatram da će biti izuzetno teško da ostvarimo zacrtani cilj, ali smatram da je izvodljiv. Pratio sam ekipu i smatram da svi ti momci mogu dati puno više. Cilj je da do derbi utakmice sa Krajinom ekipi podignemo moral, poradimo na skromnoj realizaciji u ova četiri kola jer znamo da smo u prvom dijelu sezone u četiri utakmice osvojili 12 bodova, a sada samo četiri boda", kazao je za SportSport.ba Kulaš, te dodao:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ja ću se potruditi da sa svojim saradnicima kroz ovih par treninga podignemo ekipi moral i da bar moj debi otvorimo pobjedom nad direktnim rivalom za upadanje u Prvu ligu Federacije. Želim ovom prilikom da se zahvalim  Upravi i načelniku koji su vjerovatno kroz svoju priču analizirali moj dosadašnji rad u omladinskom pogonu i ovom prilikom želim da pozdravim sve te momke te da im zaželim sreću i da nam kadeti donesu titulu, te da seniori izbore plasman u Prvu ligu Federacije", istakao je Senid Kulaš, novi šef stručnog štaba NK Iskra Bugojno. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi