Kulović: Ne vidim razlog zašto da se predajemo

Novi trener Olimpica za SportSport.ba

Kulović: Ne vidim razlog zašto da se predajemo

S. Mlaćo

Nogometaši Olimpica u drugi dio sezone Premijer lige naše zemlje ulaze sa novim trenerom.

Radi se o Kakanjcu Faruku Kuloviću, koji je danas i zvanično postao novi trener Vukova sa Otoke, a odmah nakon preuzimanja tog kluba Kulović je za SportSport.ba govorio o dogovoru sa čelnicima Olimpica, ambicijama, igračkom kadru, te pripremama.

"Pregovarali smo duže vremena, našli smo se i došao sam sa ciljem da Olimpic ostavim u ligi, zajedno sa ovim ljudima koji su preuzeli klub. Očekujem da će biti dobra saradnja i da ćemo ispuniti svoj cilj. Optimizam vidim u kolektivnom radu, maksimalnom angažovanju svih nas, a ne vidim razloga zašto da se predajemo. Nije to nemoguća misija, ali će biti jako teško. Ne bih se prihvatio ovoga da ne mislim da možemo ostati u ligi. Vjerujem u ovaj projekat", kazao je Kulović, inače rođen u Visokom.

Sa novim trenerom sigurno da će biti promjena u igračkom kadru Olimpica, a naš sagovornik nam je otkrio i kada će početi pripreme trenutno posljednjeplasirane ekipe Premijer lige. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Poznaje skoro sve igrače Olimpica. O igračkom kadru ne možemo sada  puno pričati  jer smo u fazi pregovora, ali bit će novih imena, te igrača koji će biti slobodni. Bit će skraćen igrački fond, a pripreme počinju 09.01. 2017. godine u 09:30. Radimo na nekim stvarima u igračkom kadru, kao i na stručnom stožeru gdje ćemo sve definisati u ovih par dana", dodao je za SportSport.ba novi trener Olimpica Faruk Kulović. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi