Kulović zamijenio Vojvodića na klupi Goška

Promjene u Gabeli

Kulović zamijenio Vojvodića na klupi Goška

D. Kurbegović

Nogometaši Goška iz Gabele nisu uspjeli u prošloj sezoni osvojiti prvo mjesto i vratiti se u Premijer ligu BiH. 

Ekipu koju je s klupe predvodio Darko Vojvodić dijelile su minute od ulaska u viši rang, ali u zadnjem kolu protiv Mladosti, Gošk je primio pogodak u sudijskom vremenu i tako ostao bez ulaska u viši rang takmičenja.

Nakon završetka sezone klub su napustili ponajbolji igrači Željko Malčić i Mladen Stjepanović, a još nekoliko igrača su najavili odlaske u druge klubove. Zanimljivost je i da je došlo do promjene na klupi, Darko Vojvodić više neće sjediti na klupi Goška, a njegov nasljednik je Faruk Kulović, koji je već vodio ekipu iz Gabele.

Navodno je Vojvodić preskup trener za rukovodstvo Goška, iako je u 20 utakmica na klupi zabilježio samo dva poraza, to mu nije bili dovoljno da ostane na klupi ovoga kluba. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sa Farukom Kulovićem dogovorena je saradnja za narednu sezonu, a upitno je zbog mnogih odlazaka igrača kakve će ambicije imati klub u narednoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.