Najveća "bomba" januarskog roka spremna za sami kraj?

Carrasco u centru pažnje

Najveća "bomba" januarskog roka spremna za sami kraj?

Endin Čaušević

Španski mediji objavili su da bi Yannick Carrasco mogao napustiti Atletico Madrid posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka.

Carrasco ove sezone pruža odlične partije u dresu Atletico Madrida i igra u jako dobroj formi zbog čega su mnogi iznenađeni špekulacijama da bi Belgijanac mogao da napusti ovaj klub.

Mediji u Španiji jutros su objavili da bi Carrasco karijeru mogao nastaviti u Engleskoj i da su Tottenham i Newcastle pokazali veliki interes za njega.

Kako piše madridski AS ovi klubovi su spremni čak da aktiviraju njegovu otkupnu klauzulu koja iznosi 60 miliona eura kako bi izbjegli pregovore s Atletico Madridom.

Navodno, oba kluba su u kontaktu s njegovim agentom Pinijem Zahavijem, te pokušavaju ponuduti što bolje uslove. Prednost ima Newcastle koji nudi Carrascu ogroman novac, ali pitanje je da li će time uspjeti da ga nagovore.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tottenham mu nudi nešto manje novca, ali se nadaju da će to biti dovoljno. Pregovori traju i nema mnogo vremena za razmišljanje, te će Carrasco morati donijeti odluku u narednim satima.

U Atleticu se nadaju da će on odbiti ove ponude i ostati u ekipi s kojom ima ugovor do ljeta 2024. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi