Zanimljiv potez Barbarića nakon utakmice na Ilidži, a Bubalo je imao poseban komentar

Široki slavio protiv Famosa u Kupu BiH

Zanimljiv potez Barbarića nakon utakmice na Ilidži, a Bubalo je imao poseban komentar

H. Zilić

U šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine NK Široki Brijeg je opravdao ulogu favorita protiv trećeligaša FK Famos.

Tim sa Pecare je na Ilidži slavio rezultatom 0:3, a sve je bilo gotovo u prvom poluvremenu kada je dva puta pogađa Radić, a prvi pogodak postigao je Musa.

U ovoj utakmici i Famos je imao dvije dobre prilike preko Cibre i Aljića, pokušavao je i Svraka, sve u svemu vidjelo se da je Široki mnogo kvalitetniji tim u ovom momentu.

Nakon meča zanimljiva odluka trenera Širokog Ivice Barbarića.

Šef stručnog štaba tima sa Pecare nekoliko igrača je poslao na trčanje i lagani trening po završetku utakmice, očigledno Barbarić nije bio zadovoljan prikazanim u određenim momentima utakmice, što dovoljno govori o samom pristupu i ozbiljnosti NK Široki Brijeg u pomenutoj utakmici.

Opis nije dostupan.

Ono što treba nagalasiti je fenomenalna atmosfera na tribinama gdje nije bilo nijedne ružne riječi, a gostujući tim je na Ilidži dočekan na sjajan način, što je u izjavi za SportSport.ba nakon utakmice naglasio Stanko Bubalo koji je u stručnom štabu NK Široki Brijeg.

"Prije svega da se zahvlaim domaćinima na nevjerovatnom dočeku, ovo je bilo gospodski, izuzetno, hvala navijačima, gledateljima, ove slike želimo gledati", rekao je Bubalo, a onda se dotakao utakmice

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Mi smo jučer došli u Sarajevo, odmorili smo se, spremili se za ovu utakmicu. Svjesni smo da je svaka utakmica bitna, iako smo mi kvalitetniji tim od Famosa, ali i Famos je pokazao da ima u svojim redovima nekoliko finih igrača. Teren je bio malo loš pa nije do izražaja dolazila komibnatorika, ali evo uspjeli smo osvježiti neke igrače, jer imamo ovaj žestok ritam subota-srijeda."

Široki sada očekuju obaveze u Prmeijer ligi BiH, dok Famos nastavlja borbu u Drugoj ligi FBiH-skupina Centar.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi