Nalić i Rožman odredili početne postave, sve spremno i za meč u Olovu
Da li Sloboda može napraviti novo iznenađenje?

Premijerligaši su favoriti protiv prvoligaša, ali...

Nalić i Rožman odredili početne postave, sve spremno i za meč u Olovu

Samir Mlaćo

Danas se igraju preostali susreti osmine finala Kupa naše zemlje.

Prolaz su do sada osigurali FK Velež, HŠK Posušje, HŠK Zrinjski i NK Jedinstvo Bihać, a danas su na programu četiri meča.

Od 13 sati igraju dva prvoligaaša protiv dva premijerligaša.

Sloboda će ugostiti na Tušnju FK Sarajevo, a Stupčanica iz Olova na svom terenu ekipu Širokog Brijega.

Poznati su i sastavi timova:

FK Sloboda: Muminović, Hadžibeganović, Ćivić, Vulić, Hasanbegović, Kurtalić, Delić, Dervišagić, Husejinović, Dilaver, Hadžanović.

Oglasi

FK Sarajevo: Iliev, Matanović, Renan, Penaranda, Kyeremeh, Hasić, Julardžija, Kapetanović, Aničić, Đuričković, Mustafić.

"Uvijek su prve utakmice specifične. Prva je, mora proći. Cijele pripreme smo se spremali na sve što nas čeka, dečki su spremni i nadam se da jedva čekaju da pokažu kvalitete. Mi smo spremni, bit će ispunjen stadion, a to je bit svega. Želimo sebi dokazati da možemo i vjerujem da ćemo proći dalje u Kupu", rekao je pred ovaj meč trener Sarajeva Simon Rožman.

Sloboda je već u Kupu BiH izbacila FK Željezničar, a sada želi i drugi sarajevski klub.

"Imamo mali problema zbog viroze. Nećemo moći računati na Mujkića. Ostali igrači koji su registrovani biće na raspolaganju. Za nas još nije gotovo prelazni rok, ali mislim da u uvom trenutku imamo ekipu koja se moze lijepo suprostaviti Sarajevu", rekao je šef struke Tuzlaka Zlatan Nalić.

Oglasi

Problemi za Slobodu i Stupčanica je to što im se liga nastavlja za mjesec dana, dok je ovo premijerligašima ujedno generalka pred drugi dio sezone.

U Olovu se najavljuju ispunjene tribine te sjajna atmosfera. Treneri Dženan Zaimović i Dino Skender odredili su početne postave.

NK Stupčanica: Milićević, Odinaka, Bešić, Hodžić, Subašić, Aletić, Božić, Karahmetović, Alić, Islamagić, Mehanović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NK Široki Brijeg: Tomić, Pranjić, Prusina, Mašić, Bagarić, Marin, Lukić, Mamić, Matić, Ćavar, Kuprešak.

Danas još igraju FK Sloga Doboj - FK Igman Konjic, te FK Borac - FK Zvijezda 09.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Rožman je prevara 1. klase
1 0
FahrudinKonjHodzic
derbi propalih umislitih velicina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi