Ibričić 'zatvorio' prelazni rok za FK Sarajevo, dobio i pitanje o Vrančiću i Balti
Ibričić je ispunio obećanje ove zime

Dvojac ima važeći ugovor, ali pregovori su u toku

Ibričić 'zatvorio' prelazni rok za FK Sarajevo, dobio i pitanje o Vrančiću i Balti

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Prelazni rok za FK Sarajevo je završen. Kako je to i najavio sportski direktor Senijad Ibričić u ranijem razgovoru za SportSport, bordo tim nije želio mnogo mijenjati, te se planski radilo na dovođenju pojačanja.

Prelazni rok za FK Sarajevo je završen. Kako je to i najavio sportski direktor Senijad Ibričić u ranijem razgovoru za SportSport, bordo tim nije želio mnogo mijenjati, te se planski radilo na dovođenju pojačanja.

Bilo je i odlazaka, a za sada su još dva nogometaša pod ugovorom, a istovremeno nisu u planovima Simona Rožmana. Radi se o Jeliću Balti, te iskusnom Mariju Vrančiću, nekadašnjem reprezentativcu naše zemlje sa bogatim inostranim iskustvom.

O svemu tome za službenu stranicu FK Sarajevo pred nastavak prvenstva govorio je upravo direktor Ibričić.

"Prelazni rok je završen, ali mi smo završili davno. Do početka priprema smo sve završili, igrači koji su došli su od početka sa nama. Nakon ovih pet sedmica priprema svi smo zadovoljni odrađenim, novi igrači su se brzo uklopili i mislim da će nam svima biti lakše zajedno. Prva utakmica je već Sloboda, te prva prilika da pokažemo šta smo radili", rekao je Ibričić.

Oglasi

Iskusni Iliev je na golu, a stiglo je i nekoliko mladih igrača.

"To su naši putevi, potentna ekipa, da se gleda kvalitet i interes kluba, te da ti koji dođu moraju biti bolji od naših tu. Drago nam je da smo uspjeli dovesti kvalitetne igrače i nadam se da će oni to opravdati".

Ibričić je pohvalio i Akademiju FK Sarajevo, te kazao da je to povezano sa planom za prvi tim.

"Mi smo jedan klub, od Akademije klub treba da živi. Sve što se desilo je u zajedničkom interesu svih nas. Radili smo planski, te se nadam da ćemo tako nastaviti".

Dotakao se i Balte, te Vrančića.

Oglasi

"To je uvijek ista priča, izašli smo njima u susret da idu dalje. Većina je riješila, otišli su da igraju, a ostali su tu Balta i Vrančić. Mislim da ćemo se u skorije vrijeme dogovoriti i sa njima, počeli smo pregovore. Nadamo se da ćemo i to završiti", dodao je Ibričić.

Sarajevo danas gostuje kod FK Sloboda od 13 sati u okviru osmine finala Kupa BiH, a igra se jedan meč. Najavio ga je jučer šef struke bordo kluba Simon Rožman.

"Uvijek su prve utakmice specifične. Prva je, mora proći. Cijele pripreme smo se spremali na sve što nas čeka, dečki su spremni i nadam se da jedva čekaju da pokažu kvalitete. Mi smo spremni, bit će ispunjen stadion, a to je bit svega. Želimo sebi dokazati da možemo i vjerujem da ćemo proći dalje u Kupu", rekao je slovenski stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U velikom broju navijači Sarajeva su najavili dolazak na Tušanj, a sve ulaznice su rasprodane još u petak.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi