Jusufbegović: Moramo biti jaki da ustanemo, niko nas nije očekivao u finalu

Press konferencija nakon finala Kupa BiH

Jusufbegović: Moramo biti jaki da ustanemo, niko nas nije očekivao u finalu

H. Zilić

Velež je poražen u finalu Kupa Bosne i Hercegovine od Zrinjskog rezultatom 1:0. Rođeni nisu uspjeli odbraniti trofej u Kupu i ostali su u teškoj poziciji u borbi za Evropu jer to teško mogu ostvariti kroz prvenstvo.

Nakon finalne utakmice na Bilinom polju u Zenici održana je i press konferencija za medije.

Komentar meča dao je trener Veleža Nedim Jusufbegović koji nije krio nezadovoljstvo i objasnio je gdje je njegova ekipa pravila greške u ovoj jako bitnoj utakmici.

"Prvo poluvrijeme se nešto igralo. Drugo poluvrijeme loše sa naše strane. Nismo kreirali neku ozbiljniju priliku bez agresije. Napravili smo istu grešku kao i u prethodnoj utakmici. Donijeli smo pogršenu odluku. Nismo imali pas ubačaj. Dosta prekida je bilo, izležavanja, ali nije neočekivano obzirom na rezultat. Nezadovoljni smo definitivno", rekao je Jusufbegović na početku press konferencije i dodao:

"Nismo bili na nivou. Da bi pobijedili morate da pružite mnogo više. Mora doći neka loša utakmica, nažalost nama je došla u finalu Kupa."

Jusufbegović je istakao da se ekipa previše trošila u fazi odbrane.

Oglasi

"U jednom određeno dijelu zbog lošeg tajminga, loše pozicije nije bilo pritiska na gol nikakvog. Sve smo radili onako. Jako smo se trošili u odbrani jer nismo dobro stajali. Bježali smo od posjeda, a trebao nam je da malo odmorimo."

Strateg Rođenih smatra da Velež nije niko očekivao u finalu Kupa ove sezone.

"Mi smo nečekivnao došli u finale, nismo ovo očekivali. Imali smo dosta problema. Moramo nastaviti dalje, podignuti glave, orkenuti se prvenstvu i tamo dati sve od sebe. Trebamo biti jaki kada ustanemo."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Veležu do kraja prvenstva trebaju dvije pobjede protiv Sarajeva i Posušja, ali da se ipoklope rezultati Željezničara i širokog Brijega kako bi zauzeli četvrtu poziciju koja vodi u Evropu.

Dosta teška situacija za Velež koji je u protekle dvije sezone predstavljao BiH na evropskoj sceni.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rodjeni1985
Kako je moguce da svaki put u isto vrijeme iste izmjene? Jel to nemamo igraca? Sta drugi igraci treniraju,kosarku? Doduse sam ocekivao Leai u 87 min eh tu si me razocarao…sala na stranu, ako jedan Velez mora da se nada u mladog Lausa, o cemu mi pricamo?! S pvom ekipom sredina table je max! A ako mislimo napast vrh i to mi zelimo, onda hajde, pusti stadion i dovedi 3/4 IGRACA kvalitetna, a ne pola ekipe rasturat svake godine! Upravo jesi tu?!?
3 0
plemic
ne prdi ublehašu, reci: NISMO DORASLI SUSJEDIMA, NI KULTUROM, NI KVALITETOM.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi