Od ubačenih stolica od strane dijela navijača Veleža stradali članovi stručnog štaba Zrinjskog

Bilo je i povrijeđenih

Od ubačenih stolica od strane dijela navijača Veleža stradali članovi stručnog štaba Zrinjskog

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Nemile scene viđene su po završetku finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine između Veleža i Zrinjskog u Zenici.

Na stadionu Bilino polje Zrinjski je golom Ćužea došao do pobjede i na kraju vrijednog trofeja, odradivši sezonu perfektno sa duplom krunom.

Plemići su potpuno zasluženo došli do novog trofeja, pamtiće ovu sezomnu dugo, te je pred njima sada noć u kojoj će se slaviti, a i narednih nekoliko dana...

S druge strane, njihov gradski rival Velež tuguje, a navijači Rođenih su sa svoje tribine u sudijskoj nadoknadi bacili 20-ak stolica u teren, dok su i ostali predmeti letjeli prema članovima HŠK Zrinjski.

Kada je sudija Bilbija odsvirao kraj, krenuli su fizički obračuni, a bilo je i osoba koje su zadobile povrede i kojima će se morati ukazati ljekarska pomoć.

Komesar za bebzjednost u HŠK Zrinjski Želimir Puljić ima posjekotine na glavi, a glava je stradala i doktoru Zrinjskog Renatu Pejiću.

Oglasi

Potez jednog dijela navijača Veleža je za svaku osudu. Ovake stvari jednostavno ne želimo gledati na fudbalskim utakmicama.

Želimir Puljić s povredama na glavi

Na kraju se ipak sve dobro završilo i u Zrinjskom su se fokusirali na proslavu duple krune, a u izjavama koje su davali jasno je da su presretni zbog svega.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ne može ništa ljepše. Drago mi je da je upravo ova generacija prva u povijesti uzela dvostruku krunu. Momci su to svojom kvalitetom, radom, predanošću i ljubavi prema klubu to zaslu‎žili. Čestitam njima i svim navijačima", rekao je trener Krunoslav Rendulić, koji najavljuje grupne faze evropskih takmičenja.

"Dva cilja smo ostvarili, Kup i prvenstvo. Ostala nam je još grupna faza nekog od evropskih natjecanja i nadam se da ćemo to uspjeti i da će ova godina biti savršena", rekao je Rendulić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Milfhunter
Samo me zanima bi li ovaj novinar da su navijači Zrinjskog ovo uradili na kraju teksta napisao navijači se nisu mogli da se kontrolisu
7 0
nakopitam
Izbaciti seljacine u seosku ligu gdje im je i mjesto. Jebbo im niksic sve njihovo komunisticko
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi