Ulaznice za finalni meč Kupa BiH neće biti u slobodnoj prodaji

Savez otkrio plan, u sve uključeni klubovi

Ulaznice za finalni meč Kupa BiH neće biti u slobodnoj prodaji

S. Mlaćo

Posljednje su pripreme pred finalni meč Kupa naše zemlje u Zenici.

U srijedu 17.05. na Bilinom Polju u borbi za trofej snage će odmjeriti gradski rivali FK Velež i HŠK Zrinjski.

Iz NS BIH sada su otkrili kako će proteći prodaja ulaznica i na koji način. Ulaznica neće biti u slobodnoj prodaji.

"Zbog specifičnosti utakmice, i zbog bezbjednosnih uslova s obzirom na to da se radi o gradskim rivalima, karte za utakmicu neće biti u slobodnoj prodaji. Oba kluba su putem NS/FS BiH preuzela po 3000 ulaznica za svoje navijače, te će se prodaja karata vršiti isključivo putem klupskih struktura po cijeni od 25 KM, najranije od srijede 10.05.2023. godine.

 FK Velež i HŠK Zrinjski će međusobno iskoordinirati da prodaja ulaznica za finalnu utakmicu Kupa naše zemlje krene u isto vrijeme.

Dodatne informacije o načinu prodaje i distribuciji ulaznica možete dobiti od FK Velež i HŠK Zrinjski“, stoji u objavi Saveza.

Oglasi

Ultras Zrinjski - SportSport.ba

Sigurno da se nadamo pravo spektaklu, a svakako da se nadamo da poslije meča nećemo pričati o sudijama.

Upravo su sudije glavna tema FK Velež nakon sinoćnjeg poraza na Grbavici. Rođeni smatraju da su oštećeni, ali prozvali su 'samo' sudije.

"Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež izražava ogorčenje nakon brutalne nepravde učinjene ovom klubu na utakmici protiv Željezničara na Grbavici u režiji sudije Ermina Sivca. Prekršaj nad golmanom Veleža koji je prethodio pobjedonosnom golu domaćina vidjela je cjelokupna bh.javnost, ali sudija Sivac nije. Da će izvršitelji najprljavijih poslova na terenu raditi protiv Veleža dalo se naslutiti još u Tuzli na utakmici protiv Tuzle City kada nam je pobjeda sudijskom odlukom oteta u posljednjim sekundama.

Potom u Širokom Brijegu kada sudija Sabrija Topalović nije svirao čisti kazneni udarac za Velež. Prešli smo preko toga vjerujući da se slična nepravda na terenu neće ponoviti. Međutim, nakon sinoćnje lakrdije na Grbavici odlučili smo da se oglasimo i javnosti saopštimo da je očito Velež problem kada je u situaciji da se u vrhu tabele bori za izlazak na evropsku scenu. Da je situacija obrnuta, da naš klub nije tako visoko Topalović i Sivac ne bi uopšte u tome vidjeli problem i sve bi po njihovim aršinima bilo uredu.

Oglasi

Ovako, kada je Velež pri vrhu i u igri za Evropu svjedočimo brutalnoj krađi i pljački našeg kluba. Koliki je apsurd u tome što se sinoć dešavalo na Grbavici svjedoči i činjenica da je dotični Ermin Sivac uposlenik Tužilaštva BiH i da će se najvjerovatnije desiti da će ga institucija u kojoj je zaposlen istraživati, a paradoks i nečuveno je to da Sivac već deset godina živi u Sarajevu. Kako je moguće da klubu iz Sarajeva sudi sudija iz Sarajeva?

Velež neće stati na ovom saopštenju. Tražit ćemo zaštitu od svih legalnih organa Saveza, Takmičarske komisije, Disciplinskih organa Saveza kao i od državnih institucija nadležnih za zaštitu svih građana i kolektiva u BiH da pokrenu istragu protiv ovakvih sudija. Kao takvi sudije Sivac i Topalović nisu poželjni na stadionu Veleža ni kao gledaoci, a kamoli da sude Veležu.

FK Velež nisu uspjeli slomiti ni mnogo opasniji mešetari u prethodnih 100 godina pa to neće uspjeti ni ovi mešetari našeg vremena. FK Velež će iz ovoga izaći još jači i čvršći i svojom ustrajnošću i sportskom borbom će zadržati svoju poziciju u vrhu bh.fudbala", istakli su iz FK Velež.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

HŠK Zrinjski je već ranije osigurao naslov prvak, a za vikend je savladao tuzlansku Slobodu sa 4:1.

 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Zaccheroni
Mrzim zrinjski
0 2
Mostarac94
realno se zna da bi ih pojeli Rođeni na tribinama, al hajde
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi