2. kolo Kup-a FBiH: Dalje idu Kolina, Sloga, dva Rudara, Budućnost, Zvijezda, Jedinstvo...
Detalj sa meča Rudar - BFK Simm Bau u Han Biloj

Bilo je uzbudljivo

2. kolo Kup-a FBiH: Dalje idu Kolina, Sloga, dva Rudara, Budućnost, Zvijezda, Jedinstvo...

S. Mlaćo
Danas je od 15 sati odigrano 11 susreta 2. kola Kupa FBiH u nogometu za seniore.

Sloga je Gornjem Vakufu Uskoplju sa 2:0 savladala NK Travnik, federalnog prvoligaša. Strijelci za Slogu bili su Abazović i Posavac, u drugom dijelu.

Dalje je prošla i banovićka Budućnost koja je pred kraj slomila otpor Mladosti i slavila 2:0 golovima Berbića i Avdića. Dalje ide i Gradina koja je gostovala kod Brotnja u Čitluku. Bilo je 0:2 (Turudić ag. i Johić).

Sjajan meč odigrali su Kolina i Radnički Lukavac, a domaći su slavili 4:2. Strijelci za Kolinu bili su po dva puta Armin Polovina i Edis Mušović. Za goste su pogađali Aldin Hrvanović i Haris Kotarević.

Član Druge lige Zapad Rudar iz Han Bile pogotkom Amara Alića savladao je BFK Simm Bau, dok je Rudar iz Kaknja sa tri pogotka u pet minuta slavio 4:3 protiv Borca iz Jelaha. Domaći su vodili 3:1 te imali sve u svojim rukama, ali Kobilica, Žerić i Imamović su kreirali ludi preokret u Jelahu.

Dalje ide i NK TOŠK koji bi golovima Tatara i Šarića savladao Goražde 2:0, kao i NK Jedinstvo. Jedinstvo je slavilo u Tomislavgradu protiv HNK Tomislav golom Amira Hadrovića (0:1).

Stupčanica je vodila protiv Zvijezde golom Senada Selimovića, ali u nastavku smo vidjeli preokret. Kreirali su ga Ajdin Mujagić i Sadik Škrijelj, pa Zvijezda ide dalje.

Veliko iznenađenje priredio je sarajevski tim Baton koji je savladao Bratstvo 1:0.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Strijelac je dva minuta prije kraja bio Tarik Ćosović. Famos i Radnik su rezimirali u komšijskom derbiju (1:1), a nakon jedanaesteraca domaći su slavili 4:2 i prošli dalje.

Od 17 sati igraju u Zenici NK Čelik i NK GOŠK Gabela.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
Ajmo Likčeeee
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi